fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение "Фракарита България"

Сдружение „Фракарита България“
Адрес:
1000 София, ул. "Екзарх Йосиф" 1
Имейл:
info@solidarnost-bg.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Сдружение „Фракарита България“
Сдружение „Фракарита България“ е неправителствена организация в обществена полза, основана под името „АРЗ Солидарност“ през 2006 г., за да поеме под своята шапка Програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“. Програмата отваря врати три години по-рано. През 2004 г. тя започва активно да работи със семействата и близките на зависимите, а през 2006 г. създава своя Информационно-консултативен център „Посланици на надеждата“. Покрай работата на този Център идва идеята за Национална информационна линия, която да осигурява безплатно и анонимно консултиране чрез телефон и интернет на хората от цялата страна. Тя е създадена с помощта на холандско финансиране през 2008 г. и от тогава до сега е оказала помощ на хиляди българи за различни проблеми, свързани със зависимост към алкохол, наркотици и хазарт.

КАУЗА:
Да спасим Линията за подкрепа на зависими и техните семейства

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

През 2008 г. ние от Сдружение „Фракарита България“ създадохме Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, за да можем да достигнем до хората от цяла България. Линията е единственият мост, който свързва специалистите и хилядите нуждаещи се от помощ.

Тя предоставя на цялото общество обширна и достоверна информация и консултация относно видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, проблемната игра на хазарт, зависимостите и тяхното лечение, местата за помощ в страната, както и насоки за родители и близки.

Услугите на Линията са безплатни и анонимни:
• телефонна линия за помощ: 0888 99 18 66;
• онлайн чат консултации;
• консултации по електронна поща;
• информационен портал: https://www.drugsinfo-bg.org/

След повече от 11 години непрекъсната работа, нашата Линия е заплашена от закриване. Основните ни чуждестранни донори постепенно се оттеглиха, очаквайки да получим устойчиво финансиране от българската държава. Но то така и не идва.

Средно за Линията са необходими около 2500 лв. на месец, което включва трима консултанти с доказан опит в работата с употребяващи и зависими, режийни, консумативи.

Над 1000 души от цяла България, както и българи, живеещи в чужбина, всяка година получават безплатна, анонимна консултация от експерт, а над 200 000 получават съвети и полезна информация онлайн през портала.

Не позволявайте Линията да бъде закрита! Дарете!