fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Национална мрежа за децата

Национална мрежа за децата
Адрес:
София 1463, бел. Витоша № 58, ет 4
Имейл:
yana.sabeva@nmd.bg Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Национална мрежа за децата
Национална мрежа за децата е обединение на 149 граждански организации от цялата страна, които работят с и за деца и семейства. Създадени сме като сдружение в обществена полза преди 12 г. Мисията ни е да се застъпваме за правата и благосъстоянието на децата като обединяваме и развиваме широка, обществено значима мрежа от организации и съмишленици. Национална мрежа за децата работи за общество, в което всяко дете има свое семейство и се радва на най-добрите възможности за живот и развитие. Съществува хармония между секторните политики за детето и семейството и правата и благосъстоянието на децата са гарантирани. Основните области, в които ние като Мрежа и нашите членове работят са: образование, семейство и алтернативни грижи, здравеопазване, детско правосъдие и детско и младежко участие. Само през 2017 година 73 624 деца и 21 718 семейства са били подкрепени от организациите членове на Мрежата, а 11 661 специалисти – учители, социални работници, психолози, съдии, полицаи, са били обучени или подкрепени. В резултат на нашата застъпническа работа през миналата година са направени 18 конкретни промени на законодателно и практическо ниво, които променят живота на хиляди деца в България. Те създават възможност за развитието на по-достъпни социални услуги, по-добра грижа за децата, отглеждани в Центрове на настаняване от семеен тип или приемна грижа, повече специално внимание към ранното детско развитие от 0 до 7 г.

КАУЗА:
Помогни ни да изградим КЪЩА НА ДЕЦАТА в София

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

България е на първо място в Европа по брой на младите хора, които нито учат, нито работят. Те са около 170 000 – повече от населението на Русе. За да променим това, е необходимо да мотивираме и въвличаме децата от ранна възраст, така че да се превърнат в активна част от обществото. Да вярват, да участват и да постигат мечтите си.

Именно затова Национална мрежа за децата – обединение на 149 граждански организации от цялата страна – стартира изграждането на КЪЩА НА ДЕЦАТА. Това ще бъде място за всички деца на България, независимо от техния произход, социален статус и възраст. Къщата ще представлява Център за обучение и защита на правата на децата, където те ще играят, споделят и учат, за да придобият лидерските умения на бъдещето. По интерактивен начин ще се учат гражданско и здравно образование, финанси и предприемачество, медийна грамотност и др. Предвидили сме и училище за родители. Мястото ще бъде дом и на всички 149 организации от Мрежа за децата.

КЪЩАТА НА ДЕЦАТА ще се управлява като социално предприятие и в нея ще работят младежи, които излизат от институции. Вече закупихме парцел, който се намира в широкия център на София. Организирахме открит архитектурен конкурс, в който избрахме изпълнителя на идейния проект. Получихме подкрепа от няколко корпоративни донори, а в платформата Global Giving вече сме събрали над 10 500 долара.

Работим усилено в следващите 2 г. да изградим този модерен център за децата на България. Сега имаме нужда и от твоята подкрепа!