fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

21 грама надежда

България Дарява / 21 грама надежда

КАУЗА:
21 грама надежда

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:

Проектът 21 ГРАМА НАДЕЖДА е стипендиантска програма на сдружение „Прегърни ме” в подкрепа на пет деца и младежи, лишени от родителска грижа (двама студенти – в Софийски университет и Югозападен университет, Благоевград; две деца – ученици в Националната художествена гимназия и Национална гимназия по приложни изкуства; едно дете, което започва подготовка за изпита по рисуване в приложното училище, гр. София).

З., А., Н., Л. и Г. са деца, преминали през всички изпитания, на които са подложени „онези деца”, изоставените, за които обикновено се сещаме по Коледа и Великден.

Деца на разделени родители, деца, загубили своите родители, деца, отнети от своите родители.
Деца, преминали през мрачните стаи на полицейските участъци и детска педагогическа стая.
Деца с изтощени сърца, отраснали в социални домове и различни центрове за подкрепа.
Но има едно нещо, което ги отличава от останалите – талантът, който носят и усърдието, с което са въоръжени, за да се развиват.

Затова, приятели на децата от ателие „Прегърни ме”, днес се обръщаме към всички вас, които ни окуражавате и подкрепяте. Към вас, без чието доверие и помощ „Прегърни ме“ отдавна щеше да е забравена приказка.

900 лв. месечно са необходимите средства, т.е. за една учебна година са необходими 9 000 лв.

21 грама – толкова тежи човешката душа. Пет детски души са заложени на карта. За тяхното спасение е нашата битка – тях да опазим, вървейки заедно по пътя на красивото, светлото и доброто.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Прегърни ме“

Сдружение „Прегърни ме“
Адрес:
гр. София, ул. "Княз Борис I" №48 ет.5 ап.10
Имейл:
milena_neyova@abv.bg Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Сдружение „Прегърни ме” има за цел да помогне за социалното включване и реализация на деца и младежи, живеещи в социални институции. Творческите занимания (по изобразително изкуство, творческо писане и илюстрация, театрални работилници и креативни ваканции) помагат за откриването на таланти сред децата, тяхното личностно развитие, насочват ги към определени професии, правят ги по-конкурентноспособни за живота, който им предстои.