fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун през 2020 г.

България дарява / Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун през 2020 г.
Име на каузата Описание на каузата

Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун през 2020 г.

Организация:
Фондация "Живот със Синдром на Даун"
„Проект за адаптирано плуване 2020“ е насочен към 30 деца със синдром на Даун от 7 града в България. Същият проект стартира през 2018 г. и е действащ до края на 2019 г. Целта на фондация „Живот със Синдром на Даун“ е да осигурява индивидуално адаптирано плуване с треньор с опит и подготовка в работата с деца със специални потребности. За да има дълготраен ефект, развитие и добри резултати при децата, това трябва да е дългосрочен проект без прекъсване.

Децата със синдром на Даун са от Варна, София, Стара Загора, Габрово, Дупница, Гълъбово и Севлиево. Важно е, че включваме в проекта деца със синдром на Даун и от по-малки градове, където възможностите за развитие или липсват, или са ограничени. Достъпът до проекта е абсолютно безплатен за всичките 30 деца, което е в голяма помощ и подкрепа и на техните семейства. Плуването е от изключително значение за развитието на децата със Синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането.
Банкова сметка:
УниКредит Булбанк
BG56UNCR70001522892466
BIC: UNCRBGSF
Дари тук: