fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Академия за вдъхновение и творчество

България дарява / Академия за вдъхновение и творчество
Име на каузата Описание на каузата

Академия за вдъхновение и творчество

Организация:
Сдружение "Инициатива за развитие"
Каузата на Сдружение "Инициатива за развитие" е да създадем условия за предаване на знанията на наши майстори, които работят в сферите на ръчните занаяти и творческите индустрии към младите хора от област Габрово. Искаме да предложим възможност да се срещнат реално със занаятчийството и да придобият умения, които да са им от полза за цял живот.
В днешното забързано ежедневие, облъчени от екрани, дигитални устройства и дистанционни комуникации, ние искаме да организираме място за забавни и полезни творчески активности. Именно изграждането на умения за творчество и изкуство е това, което истински ни развива и осмисля дните ни.

Нашата цел е да вдъхновим младите хора да творят, да ползват техники от миналото, но и съвременни такива, да създават уникални творения и предмети. Освен развиващи функции, процесът е обусловен и чисто икономически - да изработват изделия и продукти, които могат да са им полезни за бъдещо икономическо включване на пазара на труда. Желанието ни е да организираме ежемесечно творчески академии, в които хора с опит и умения в дадена креативна сфера да ги предадат на младите хора, да ги мотивират, амбицират, социализират и да осмислят реално свободното им време. Основната целева група са младите хора, но не изключваме и останалите възрасти, защото проблемите на забързаното ежедневие и рутината, липсата на контакти, на участие в креативни и развиващи дейности са проблеми на цялото ни общество. А човек се учи цял живот и винаги има какво да научи!
Банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN BG84UNCR70001523458830
BIC STSABGSF
Сдружение "Инициатива за развитие"