fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

„Център за семейно-медиирана интервенция“ – иновативна услуга за деца със специални нужди и техните семейства

България дарява / „Център за семейно-медиирана интервенция“ – иновативна услуга за деца със специални нужди и техните семейства
Име на каузата Описание на каузата

„Център за семейно-медиирана интервенция“ – иновативна услуга за деца със специални нужди и техните семейства

Организация:
Фондация "Карин дом"
През 2018г. Карин дом стартира “Център за семейно-медиирана интервенция”, който въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила. Проектът стартира с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към МТСП. След приключването на проекта в края на 2018г. Карин дом е принуден да търси други възможности за финансиране, за да продължи предоставянето на тази услуга.
Методът е базиран на успешния опит на специалистите в Университета на Орегон, САЩ и се прилага за първи път в България от Карин дом. Услугите в центъра целят включване на семействата като партньори и активни участници в терапевтичната работа с децата. Чрез тази ранна подкрепа семействата придобиват нови знания и умения, както и важни насоки за справяне в у дома.
Услугата обхваща 20 семейства с деца от 2 до 7 години, при които има изоставане в една или повече области на развитието (физическа, социална, емоционална и познавателна); с нарушения от аутистичния спектър, както и деца с детска церебрална парализа и други сходни неврологични състояния.
Центърът осигурява подкрепа с цел подобряване развитието на детето и включването му в образователната система, както и качеството на живот на цялото семейство. Терапевтичната групова работа с деца и семейства се води от високо квалифициран мултидисциплинарен екип – психолог, логопед, физиотерапевт. Семействата се включват в тренинги и тематични срещи, както и в социални и психологически консултации.
Банкова сметка:
SG Експресбанк
Титуляр на сметка - Фондация Карин дом
IBAN: BG94TTBB94001506068418
BIC: TTBBBG22
Дари тук: