fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

«Чуй ме, аз говоря!»

България дарява / «Чуй ме, аз говоря!»
Име на каузата Описание на каузата

«Чуй ме, аз говоря!»

Организация:
Сдружение БАЛИЗ-Плевен
Реализирането на нашата кауза «Чуй ме, аз говоря!» за набиране на 10 000,00 лв. за закупуване на лаптоп със специализирани програми ще допринесе за подобряване на комуникативните възможности за обучение и развитие на деца с множествени увреждания.

Помагащите технологии за контрол с поглед са изключително важни за деца и възрастни, които имат проблеми с говора и с фината моторика (трудности при извършване на прецизни и координирани движения на ръцете) и ще ги подпомогне да участват активно в социалния живот. Те се основават на възможността чрез камера и специализирани програми да се определя къде върху екрана на компютъра е фокусиран погледът на потребителя. Технологията се прилага при деца с церебрална парализа, множество увреждания, аутизъм и други комуникативни затруднения. Децата учат и развиват своите умения под формата на игра. Това е заложено в програмите, които се използват в работата с подпомагащите технологии. Започва се с подобряване контрола и точността на погледа, задържане на вниманието, изграждане на взаимовръзка между причина и следствие, подобряване разбирането на инструкции, следване на последователност от действия, провокиране на инициатива за комуникация и комуникация, чрез избор на символи или изписване на думи или фрази, които програмата произнася.

От реализирането на каузата «Чуй ме, аз говоря!» ще се възползват над 20 деца, посещаващи социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания - Плевен.
Банкова сметка:
Първа инвестиционна банка
IBAN - BG23FINV915010BGN0CLJU
BIC - FINVBGSF
Дари тук: