fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!

България дарява / Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!
Име на каузата Описание на каузата

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!

Организация:
Фондация Ботаника Лайф
Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от супермаркета много често „нямат вкус“, защото се отглеждат в изкуствени условия и се третират с изкуствени препарати.

Вече трета година Фондация Ботаника Лайф работим за изграждане на пермакултурна ферма в с. Надарево. Ползваме само растителни торове, които сами си произвеждаме от билки – невен, бял равнец, черен оман и др. Резултатите са много добри. Посрещаме деца на всякаква възраст, както и семейства, които с радост се включват в градинската работа. Организираме безплатни курсове за деца и младежи в риск на тема „Устойчиво земеделие - основни принципи и методи за отглеждане на екологично чиста храна“.

Помогнете ни да научим децата на България как се отглеждат плодове и зеленчуци без изкуствени торове, химикали и пестициди. Помогнете ни да върнем истинския вкус на храната обратно на трапезата на всяко семейство.
За какво търсим Вашата финансова подкрепа?
- За да продължаваме да предлагаме безплатни обучения за деца и младежи
- За да поддържаме „био“ градина в нашата пермакултурна ферма в с. Надарево за отглеждане на сезонни плодове и зеленчуци с демонстрационни и обучителни цели.
Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България.
Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!
Банкова сметка:
IBAN: BG17FINV91501216764037
BIC: FINV9150
Първа Инвестиционна Банка
Дари тук: