fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Да подготвим децата за дигиталното бъдеще

България дарява / Да подготвим децата за дигиталното бъдеще
Име на каузата Описание на каузата

Да подготвим децата за дигиталното бъдеще

Организация:
Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академия развива логическото мислене и креативността на учениците. Въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение. Така адресира променящата се дигитална среда и уменията, които ще бъдат необходими на учениците за професионален успех. Само до 4 години 95% от професиите ще изискват дигитални умения, а близо ½ от познатите днес кариерни възможности ще изчезнат до 2030 г.

Чрез безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици в 1-12 клас в над 65 школи в 15 града в страната, Училищна Телерик Академия подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето.

Програмите не целят да направят от всяко дете програмист, а да развият необходимите за дигиталната икономика умения и да изградят интелигентно и находчиво поколение. Обученията се реализират с подкрепата на фондация „Америка за България“, както и на съмишленици в лицето на сдружения, бизнес компании, общини и частни дарители.

Над 10 000 ученици са се обучавали присъствено в Училищна Телерик Академия от създаването ѝ през 2010 г. до днес. Положителният ефект вече е видим. Следващата ни цел е да направим програмата устойчива и още по-мащабна. Целта ни за учебната 2019-2020 г. е да приемем 2 000 ученици от цялата страна и да разширим обхвата на програмите ни.

Помогнете ни да го сторим с еднократно дарение или като станете наш дългосрочен съмишленик!
Банкова сметка:
Фондация "Телерик Академия"
Адрес: бул. Александър Малинов 31, София
При банка: Алианц Банк България АД
IBAN: BG89BUIN95611000589797
SWIFT (BIC): BUINBGSF
Дари тук: