fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Да популяризираме доброволното кръводаряване в България

България дарява / Да популяризираме доброволното кръводаряване в България
Име на каузата Описание на каузата

Да популяризираме доброволното кръводаряване в България

Организация:
Българска организация за доброволно кръводаряване (БОДК)
Кръвта няма аналог, а от нея зависи животът на повече от 600 човека в България всеки ден! Малко хора реално знаят или се замислят колко много кръв е нужна ежедневно – за пострадалите от катастрофи, за нуждаещите се от операции, за онкоболните, за хората с изгаряния, за страдащите от различни заболявания, за нуждаещите се от трансплантация и още много други...

Кръводарителите у нас са по-малко от 24 на 1000 души, което ни поставя на едно от последните места в Европа. Основният начин да си помогнем и да променим това е да се популяризира нуждата, да се говори за проблемите и всички свързани с тях обстоятелства, да се предоставя актуална и точна информация, и най-вече да не бъдем безразлични.

Ние сме първото сдружение в България, чиято дейност е изцяло насочена към популяризиране и насърчаване на доброволното кръводаряване. Предоставяме информация, помагаме в случаи на спешна нужда, организираме акции и информационни кампании. Всеки доброволен кръводарител или човек, имащ нужда от кръводарители, може да се регистрира напълно безплатно в системата ни „Дари Кръв“ през сайта на БОДК – www.bgblood.org, през Facebook: БОДК/BOVBD, както и чрез приложението за мобилни телефони „Darikruv” (за iPhone и Windows).

За да реализираме целите на сдружението, да продължим да развиваме дейностите си и да поддържаме и администрираме системата „Дари кръв“, БОДК има нужда от финансова подкрепа. Вашата помощ ще е изключително ценна за нас! Направете дарение и станете част от нашата кауза!
Банкова сметка:
Българска организация за доброволно кръводаряване /БОДК/
IBAN: BG80 UBBS 8888 1000 8667 82
BIC: UBBSBGSF
Обединена Българска Банка
Основание: Дарение за дейностите на БОДК
Дари тук: