fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

ДА ПРЕВЪРНЕМ РАЖДАНЕТО В ПОЗИТИВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

България дарява / ДА ПРЕВЪРНЕМ РАЖДАНЕТО В ПОЗИТИВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
Име на каузата Описание на каузата

ДА ПРЕВЪРНЕМ РАЖДАНЕТО В ПОЗИТИВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Организация:
Сдружение Естествено
В началото на тази година Мрежа за съвременна родилна грижа, чийто член е Сдружение Естествено, стартира кампания за популяризиране на препоръките на Световната здравна организация за неусложнено раждане - https://bit.ly/2FZk5UD. Кампанията тече под мотото „Да превърнем раждането в позитивно преживяване“, а зад нея стоят група организации и активисти, чиято дългосрочна цел е препоръките да залегнат и в родилните практики у нас.

България сред европейските държави с най-лоши показатели при смъртността на бебета преди, по време или малко след раждането. В същото време броят на ражданията с цезарово сечение нараства и се очаква през 2019 да достигне 50%, а жените, споделящи негативни преживявания по време на нормално раждане, не намаляват. Това са ярки индикатори за дефицити в грижата за бременните и раждащи жени, а пътят за преодоляването им отдавна е начертан от по-развитите в майчиното здравеопазване системи, както и от стандартите и препоръките на международните организации.

С доброволните усилия на нашите членове, ние преведохме най-новите препоръки на СЗО и създадохме визии и текстове, които да илюстрират и обясняват основните послания, засягащи отношението към раждащата жена.

Целта на настоящия призив е да съберем 3600лв.

Това е минималният бюджет, който ни е необходим за надграждане на уеб-страницата на Мрежата, както и за превод, заснемане, обработка и разпространение на информационни материали.

Да превърнем раждането в позитивно преживяване!
Банкова сметка:
IBAN: BG83 BPBI 8898 1230 0160 23
BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка
Дари тук: