fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Да върнем смисъла в училище

България дарява / Да върнем смисъла в училище
Име на каузата Описание на каузата

Да върнем смисъла в училище

Организация:
Център за приобщаващо образование
В дванадесетгодишната си работа с над 200 училища, Център за приобщаващо образование наблюдава тенденция на задълбочаваща се демотивация за учене сред децата в прогимназиален етап. Тази тенденция е още по-силно изразена в районите с висока безработица и ниско образование на родителите. Липсата на подкрепяща среда извън училище, съчетано с остарели и скучни методи на преподаване не осигуряват стимулираща среда за развитие на децата и те отпадат от учебния процес.
Затова разработихме иновативна програма за работа с деца от шести клас „С поглед в бъдещето – училището има смисъл“, за да им помогнем да видят връзката между желаната професия и училището. Резултатите с първите 2 пилотни училища в периода 2016-2018 сочат, че за 70% от децата училището е станало по-интересно, а неизвинените отсъствия са намалели с 20% .

В рамките на кампанията "България дарява" събираме средства за продължаване на усилията ни в тази посока, а именно на деца от шести клас да бъдат предлагани системни занимания извън училище, чиято цел е всяко дете да открие своите силни страни, да си постави цели и да открие как може да ги постигне благодарение на училището и образованието. Децата посещават професионалистите, получават практически задачи от тях и наставничество, а учител съответната тематична област/предмет, им помага да свържат знанието, придобито в училище с уменията, необходими му за дадената професия.

Благодарим Ви!
Банкова сметка:
Титуляр на сметката: Сдружение „Център за приобщаващо образование“
IBAN: BG74 UNCR 70001523115048
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Дари тук: