fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Домашни грижи за възрастни хора

България дарява / Домашни грижи за възрастни хора
Име на каузата Описание на каузата

Домашни грижи за възрастни хора

Организация:
НКФ " Каритас България"
В България има много възрастни хора, които, забравени в своя дом, тихо преживяват старините си. До вчера активни, днес притихнали и болни, преживяват скромно с насъщния. Бедността и самотата са сред капаните, в които често попадат. Ако към тях прибавим и отсъствието на близки хора, които да са им в подкрепа, картината от нерадостна става трагична.
За възрастните хора обаче има алтернатива. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която възрастните хора получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.
Услугата се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот.
През годините „Каритас“ създаде 9 центъра за Домашни грижи, като мобилните екипи към тях помагат на възрастни хора от 14 населени места в България.
Освен че предоставят професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ се отнасят към възрастния човек с разбиране, внимание, с топло отношение и усмивка. Те отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и нелеки дни на старостта му. Нерядко тe са единствените хора, с които той има контакт. И затова са и негови близки – онези, които ще подържат ръката му, ще му разкажат нещо и ще изслушат неговите думи.
Подкрепете каузата!Нека помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно!
Банкова сметка:
РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: България дарява
Титуляр на сметката: Каритас България
Дари тук: