fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Джаз-фест „Джаз под звездите на Деветашкото плато“

България дарява / Джаз-фест „Джаз под звездите на Деветашкото плато“
Име на каузата Описание на каузата

Джаз-фест „Джаз под звездите на Деветашкото плато“

Организация:
Сдружение "Деветашко плато"
Идеята за този необичаен, некомерсиален джаз – фест се роди, докато умувахме какво да направим, така че малките, почти забравени села в Деветашкото плато да се съживят и одухотворят, вместо бавно и тихо да замират. Търсехме начин районът да стане привлекателен за хора с усет към природата и културата. Също така – местните жители да се радват на богат социален и културен живот и на възможности за препитание.

Когато преди 4 години се захванахме с първото му издание, никой не предполагаше мащабите, които фестивалът ще придобие. Джаз на гола поляна, по средата на нищото между две села – звучеше абсурдно и невероятно. Нужни бяха планини от храброст, за да осигурим сцена, ток, осветление и озвучаване, да убедим скептиците, да доведем музиканти и журналисти. Но резултатът си струва – малки и големи, местни и гости и, разбира се, обичани и талантливи български изпълнители създават заедно пъстър и весел празник. Музиката преборва тишината и възражда енергията и радостта от живота, събирайки на поляната хиляди цветни личности. И светът чува за нашите села!

Събитието има за цел да помогне за популяризирането и развитието на региона, който през последните 10 години от тъжно опустял вече предлага подслон в 50 уютни къщи за гости. И тъй като фестивалът е некомерсиален, той има нужда от подкрепа. Разчитаме на фирми и личности, които са готови да помогнат на девет села, чиято общност с всички сили иска да докаже на света, че с много труд и положителна енергия невероятното става възможно!
Банкова сметка:
Титуляр на сметката:Сдружение "Деветашко плато"
BG90PIRB80031604587081
Банка Пиреос България
Дари тук: