fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Емоционално интелигентни ученици

България дарява / Емоционално интелигентни ученици
Име на каузата Описание на каузата

Емоционално интелигентни ученици

Организация:
Фондация "Академия НИКЕ"
Всеки човек иска да бъде щастлив и успешен. Но не само академичните знания и умения допринасят за това. Емоционалната интелигентност ни помага да изграждаме отношения със самите себе си и с хората около нас. Това съответно ни кара да се чувстваме успешни и щастливи и да постигаме целите си.

Емоционалната интелигентност е умението да осъзнаваш, контролираш и изразяваш емоциите си и да се отнасяш справедливо и с емпатия към другите. Липса на това умение често води до агресия и тормоз.

В Академия НИКЕ вярваме, че за да бъдат децата ни по-щастливи, по-успешни и по-състрадателни, е ключово учителите да развиват у тях емоционална интелигентност. Емоционалната интелигентност се отразява не само на резултатите на учениците в училището, но и на тяхното здравословно състояние.

За тази цел създаваме програма “Емоционално интелигентни ученици”, в рамките на която учители в начален и горен курс ще бъдат обучени как да развиват емоционална интелигентност у учениците. След обучението учителите ще приложат наученото в класните си стаи и ще подкрепят учениците в реализирането на инициативи на училищно ниво за повишаване на емоционалната интелигентност.
Банкова сметка:
Банка ДСК
BG91STSA93000023166999
BIC/SWIFT: STSABGSF