fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Фонд „Глухите лидери на бъдещето – двигател за социална промяна“

България дарява / Фонд „Глухите лидери на бъдещето – двигател за социална промяна“
Име на каузата Описание на каузата

Фонд „Глухите лидери на бъдещето – двигател за социална промяна“

Организация:
Фондация „Заслушай се“
Настоящата кауза има за цел създаването на информирани, компетентни и активни млади глухи хора, които да получат възможност да се запознаят с положителните практики и опита на глухи активисти от други държави в Европа и света, свързани с признаването и утвърждаването на жестовия език, утвърждаването на гражданските права на глухите хора, отстояването на качествено и достъпно образование. От ключово значение е създаването на компетентни глухи лидери, които да се борят за качествена промяна.

Събраните средства ще бъдат инвестирани в стипендии за глухи младежи (на възраст 18-30 години), които желаят да вземат участие в чуждестранни инициативи – обучения, семинари, лагери, конференции, стажове, посветени на правата на глухите хора, изграждане на лидерски умения, обмен на опит, проучване на добри практики, свързани с глухите хора. Такива могат да бъдат програми за обучения като Frontrunners (Дания), лагери на Европейския съюз на глухите младежи, инициативи на Европейския или Световния съюз на глухите, курсове и стажове в Галодетския университет в САЩ (единственият университет в света за глухи). Стипендията ще е с фиксиран размер с цел да се подпомогнат възможно най-много участници.
Целта ни е да създадем и развиваме в дългосрочен план Фонда „Глухите лидери на бъдещето“ за качествена и положителна социална промяна.
Банкова сметка:
BG71STSA93000022230921
Банка ДСК
BIC: STSABGSF