fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

И аз мога да пътувам сам

България дарява / И аз мога да пътувам сам
Име на каузата Описание на каузата

И аз мога да пътувам сам

Организация:
Каритас София
Център за социална рехабилитация и интерграция "Благовещение" към Каритас София предлага комплексни услуги за деца и младежи с физически и ментални увреждания, като им осигурява достъп до висококачествена помощ, целяща интеграцията им в общността чрез поддържане и придобиване на самостоятелност. Търсим подкрепа да реализираме проект "И аз мога да пътувам сам", чрез който да обучим нашите бенефициенти да ползват самостоятелно и безопасно градски и извънградски транспорт. По този начин те ще могат да се придвижват сами от точка А до точка Б, което ще спомогне тяхната незвисимост.

В момента посетителите на центъра са изцяло зависими от специализирания ни транспорт, който не винаги може да бъде на тяхно разположение. Предвиждаме обучения за безопасно движение по пътищата, игрови-лекционни модули, с които да оттренират и опознаят пътните знаци и особеностите на улицата. Предвиждаме градски и извънградски пътувания, по време на които ще бъдат придружавани от специалисти и доброволци и които ще им помогнат да опознаят своите права и задължения по време на път: какви документи е необходимо да нося със себе си, как да се държа в обществения транспорт и т.н. Ще включим обучение за закупуване на билети онлайн и методи за ориентирация. Ще запознаем младежите с най-проходимите и безопасни улици по техния маршрут.

Крайната цел е постигане на социална интеграция на младежи, чието състояние позволява да излизат самостоятелно и да придобият повече самостоятелност и увереност в себе си.
Банкова сметка:
BG83UNCR76301008463805
BIC: UNCRBGSF
UniCredit Bulbank
Дари тук: