Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Иновативно обучение за деца със специални потребности , посредством технология с контрол на погледа

България дарява / Иновативно обучение за деца със специални потребности , посредством технология с контрол на погледа
Име на каузата Описание на каузата

Иновативно обучение за деца със специални потребности , посредством технология с контрол на погледа

Организация:
Фондация "Карин дом"
В последната година Карин дом работи много активно в посока комуникацията на деца със специални потребности, посредством подпомагаща технология с контрол на погледа. Устройствата за контрол на компютър или таблет с поглед дават възможност на децата с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и не могат да използват ръцете си, да използват компютър.
През 2017г. логопед на Карин дом премина цялостно обучение на Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“, а през 2018г започнахме да прилагаме всички възможности на техния софтуер при децата в Карин дом. Постигнахме резултати, които е необходимо да продължим да надграждаме.

Нашият стремеж е да продължим обучението на деца със специални потребности с тази съвременна технология и през 2019г. и по този начин да повишим качеството на живот, както на детето, така и на цялото семейство.
Този проект акцентира върху децата с тежки физически увреждания (засегнати от церебрална парализа, с множество увреждания), аутизъм и други комуникативни затруднения. Това е групата на най-силно нуждаещите се от високотехнологични средства за допълваща и алтернативна комуникация и по-специално – от помагащи технологии за контрол с поглед. Акцентът е върху тази група, защото те са най-засегнати и уязвими поради невъзможността им да комуникират чрез други средства. Понякога това е и единствения начин за комуникация на родителите и специалистите с децата и разбиране на техните нужди.
Банкова сметка:
SG Експресбанк
Титуляр на сметка - Фондация Карин дом
IBAN: BG94TTBB94001506068418
BIC: TTBBBG22