fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Канис – дейности с усърдие

България Дарява / Канис – дейности с усърдие

КАУЗА:
Канис – дейности с усърдие

Как да дариш

Банкова сметка:

“Канис – дейности с Усърдие” е екип от осем души, който провежда канис-дейности в групи за деца с различни затруднения. Това е вид подпомагаща терапия за деца с увреждания, в която основна роля има взаимодействието между децата и куче-терапевт. Провеждаме тези занимания от 2012 г. Към групите, с които работим, функционират и групи за родители, водени от семеен терапевт.

Целта на груповата работа е развиване на адаптивни поведенчески умения, промяна на нагласи, умения, изразяване на емоции чрез няколко общи цели: приемане на присъствието на кучето от страна на детето; установяване на контакт с кучето; осигуряване на възможност за позитивни емоции у детето; сензорна стимулация; внимание; познаване на връзката между куче и човек; подобряване на собствената схема на тялото; подобряване на моториката; изграждане на умения за релаксация в присъствието на куче; изграждане на умения за спонтанна активност при игра с кучето.

Във всяка група се включват до 8 деца с различни трудности в обучението. Отделните групи се водят от психолог, специален педагог и логопед, което дава възможност на децата да наблюдават различни стилове на работа, различни модели на поведение, да се учат от повече източници, всеки от които ги обогатява и развива. Активности могат да се разделят на две групи: упражнения, които се правят заедно с кучето, и упражнения, свързани с кучето.

На месец са необходими около 1000 лв., което включва две групи с деца на седмица и група за родители.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Усърдие“

Сдружение „Усърдие“
Адрес:
София, ж.к. Илинден, ул. Цар Симеон бл. 125
Имейл:
snmb3@yahoo.com
Социални мрежи:
Сдружение “Усърдие” е създадено през януари 2002 г. с цел всестранно подпомагане на хората с физически увреждания в тяхната социална интеграция чрез: – активиране на личностния потенциал на хората с увреждания; – обучителни програми; – социализация чрез програми за помощ в ежедневието; – съвместни проекти с други социални групи с цел преодоляване на взаимните бариери. Специален приоритет на сдружението е разработването на горепосочените програми и проекти с активното участие на самите хора с увреждания.