fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Конна терапия за деца със специфични нужди

България Дарява / Конна терапия за деца със специфични нужди

КАУЗА:
Конна терапия за деца със специфични нужди

Как да дариш

Банкова сметка:

Терапията с помощта на коне е доказано ефективен метод за подобряване на физическото и психическото състояние на децата с проблеми в развитието. Работим с деца с:
– ДЦП
– Аутизъм
– Синдром на Даун
– Епилепсия
– Зрителни и слухови увреждания
– Езикови нарушения
– Поведенчески и обучителни затруднения
– Генетични заболявания.

Сдружението разполага със специалисти с международни сертификати за работа с методите на терапия с помощта на коне. Екипът ни се състои от клиничен психолог, кинезитерапевт, конен специалист, доброволец и 3 коня.

Нашата кауза е да можем да осигурим достъп на повече деца до тази изключителна терапия, резултатите от която се виждат още след втора-трета сесия. Освен това заниманията се провеждат сред природата в контакт с животни, на чист въздух в планината, което допълнително допринася за оздравителния процес при децата. Като добавим към това и че децата обожават тези занимания, идват с голямо желание и си тръгват заредени с усмивки, то имаме пълната картина на една щастлива и полезна оздравителна програма.

Тази незаменима терапия, обаче, е доста скъпа, тъй като само за едно дете участват двама или трима специалисти, един кон и специализирано терапевтично пространство и оборудване.
Налага се постоянно да се борим да осигурим необходимите средства, за да могат децата да посещават заниманията и да продължаваме да виждаме блясъка в очите им и надеждата в сърцата на родителите им.
Благодарим на всеки, който желае да ни подаде ръка в тази битка!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение Конна Терапия

Сдружение Конна Терапия
Адрес:
veselina.feldman@gmail.com
Имейл:
veselina.feldman@gmail.com
Социални мрежи:
Сдружение Конна Терапия се посвещава на идеята за изграждане на свят, в който децата със специфични нужди и техните семейства са щастливи и живеят, играят, учат и работят заедно с всички останали. Ние се опитваме да постигнем това като развиваме и прилагаме различни методи на конна терапия, които са изключително ефективни за подобряване на психическото и физическото функциониране на децата със специфични нужди. Част от нашата мисия е да направим терапията достъпна за децата, като набираме средства за да могат те да посещават сесиите.