fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Летен университет на UNESCO за Биосферните паркове

България дарява / Летен университет на UNESCO за Биосферните паркове
Име на каузата Описание на каузата

Летен университет на UNESCO за Биосферните паркове

Организация:
Българска фондация Биоразнообразие
През лятото на 2019 г. България ще бъде домакин на традиционния Летен Университет посветен на Биосферните паркове по програмата на ЮНЕСКО „Човекът и биосферата“. Регионалният офис на ЮНЕСКО във Венеция вече четири години организира лятно училище с международни лектори и участници, което обръща внимание на различни теми свързани с биосферните паркове и възможностите за развитие. Престижното събитие привлича участници и лектори от различни биосферни паркове, които работят или изучават тези територии и се фокусира върху теми, обучения и практически задачи свързани с управлението и популяризирането на биосферните паркове.
Летният Университет ще бъде организиран от Българска фондация Биоразнообразие на територията на Национален парк Централен Балкан, развиващ се в посока Биосферен парк, който да стимулира икономическото развитие в района, да подкрепи културните инициативи, да се фокусира повече върху природните красоти.
Средствата, набрани от дарения, ще позволят повече млади хора от районите на Биосферните паркове (17 в цялата страна) да се включат в Летния университет и да станат посланици на тази новаторска, природозащитна идея сред местните общности, от които идват.
Средствата, набрани от вашите дарения, ще освободят българските младежи от такса за участие.
Банкова сметка:
ПроКредит Банк АД
IBAN BG96 PRCB 9230 1016 3303 28
BIC PRCB BGSF