fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Национални лагери за момичета от ромски произход

България дарява / Национални лагери за момичета от ромски произход
Име на каузата Описание на каузата

Национални лагери за момичета от ромски произход

Организация:
Младежка Фондация "Арете" - България
Жените и момичетата са особено уязвими към дискриминация, социално изключване, насилие и бедност. Това важи в особена степен за жените и момичета от ромската общност, които продължават да срещат негативни нагласи и дискриминация.
Нашата цел е да подготвим младите жени за периода след завършване на гимназия. Давайки им възможността да се срещнат с позитивни модели за подражание, включвайки ги в мотивиращи работилници и запознавайки ги с връстници, които споделят техните виждания, момичетата откриват много нови възможности пред тях.
Какво правим:
• Създаваме мотивирани, граждански ангажирани, позитивни модели за подражание
• Развиваме комуникационни и лидерски умения
• Увеличаваме процента на ромски жени, които завършват средно образование и продължават с висше образование
• Укрепваме включването на ромски жени на пазара на труда

Чрез изпълнението на лагер за ромски момичета МФ „Арете“ създава общност от отдадени посланици на модерната ромска жена. От 2014 до 2017 г. фондацията е организирала 4 лагера за ромски момичета. Общия брой на участничките до сега е 98 момичета. От тях 54 са станали студентки, а към днешна дата 5 от тези студентки са завършили висшето си образование.

18 момичета от общия брой участнички (98) са завършили успешно средното си образование. Само 2 момичета са отпаднали от средното образование, поради това, че са заминали в чужбина.
Вярваме в положителното влияние на тези лагери върху момичетата.
Подкрепете осъществяването на пети такъв лагер!
Банкова сметка:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG19FINV91501215208315
BIC: FINVBGSF