fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Невидимият Дунавски свят

България дарява / Невидимият Дунавски свят
Име на каузата Описание на каузата

Невидимият Дунавски свят

Организация:
ТД Приста
Река Дунав е скрита за много хора. Нито от главните пътища, нито от градовете по реката може да се види нейната дива природа. Отделен от хората чрез многото си разливи, влажни зони и буйна растителност, в голяма част от българския бряг Дунавският пейзаж е трудно откриваем и до момента – най-достъпен по вода. Защитената местност „Калимок- Бръшлен“ е една от най-големите влажни зони в България, където могат да бъдат наблюдавани над 200 вида птици, но e с почти нулев достъп за посетители, ученици и туристи, както и с нулева инфраструктура по отношение наблюдението на птици. Каузата ни е да променим това чрез следните дейности:

Дейност 1: Провеждане на водни походи с туристически каяци, почиствания и беседи за биоразноообразието, екологичните проблеми и потенциала за развитие на региона. Те могат и да са под формата на тийм билдинг до дивите пясъчни коси и дунавски плажове.
Дейност 2: Изграждане на кула за наблюдение на птици в централната част на защитената местност, в близост до с. Нова Черна.
Дейност 3: Изграждане на наблюдателна плтформа(по-ниска конструкция) в източната част на защитената местност, заедно с обезопасяването на пешеходен опознавателен маршрут с информационни табла и маркирвка.
Дейност 4: Провеждане на ученически екскурзии от Русе, Тутракан и други градове със специализирани лектори до защитената територия „Калимок-Бръшлен“ и Дунавския бряг като форма на неформално образование.
Дейност 5: Изготвяне на информационни и визуални материали за "Калимок Бръшлен".
Банкова сметка:
BG13UBBS83411010167506