fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България – с Кан Академия

България дарява / Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България – с Кан Академия
Име на каузата Описание на каузата

Образование на световно ниво за абсолютно всяко дете в България – с Кан Академия

Организация:
“Образование без раници”
44% от българските деца са функционално неграмотни по математика; 39% по четене. Българският ученик е изостанал с 1,5 години в сравнение с ученик от ОИСР и успехът му е в силна зависимост от социално-икономическото му положение. 45 000 български учители ще се пенсионират в следващите 10 години.

С Кан Академия (bg.khanacademy.org) можем да решим значителна част от тези проблеми. Това е първият и най-голям сайт за общо образование в света, който освен това от самото му създаване 2006 г. има мисията да дава равен шанс и напълно безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Ние отговаряме за българската версия.
Кан Академия се ползва от 70 млн. потребители по света. Има над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по всички общообразователни предмети и др. Дава възможност на всеки да учи със своето темпо, в и извън училище, с или без учител. Обяснява дори сложен материал така, че всеки да го разбере. Дава на учениците постоянна обратна връзка за напредъка им и постоянно предлага с какво да продължат. През виртуални класове учителят задава самостоятелна работа, следи кой как се справя и дава индивидуална помощ. Родителите - също. Изследвания по света доказват, че Кан Академията повишава успеха в училище и мотивацията за учене.

На българската версия вече има над 3000 видео урока и десетки хиляди упражнения и статии по математика, химия, биология, здраве и медицина, астрономия, програмиране. Работим над физиката.

Целта ни с Ваша помощ - музика и история.
Банкова сметка:
IBAN: BG80RZBB91551006639897
BIC: RZBBBGSF
Банка: Райфайзенбанк
Титуляр: Образование без раници/ Obrazovanie bez ranitsi
Дари тук: