fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Да осигурим палиативни грижи за българските деца!

България дарява / Да осигурим палиативни грижи за българските деца!
Име на каузата Описание на каузата

Да осигурим палиативни грижи за българските деца!

Организация:
Фондация за палиативни грижи за деца "Ида"
Фондация "Ида" е едва в началото на своята дейност. Палиативните грижи в България не са развити - няма обучение и специалност по палиативна медицина, не съществува правна и административна рамка, която да определя кой, кога, как, къде може да оказва палиативна грижа. НЗОК финансира палиативни грижи САМО за възрастни и САМО за онкоболни в рамките на 20 дни в последните 6 месеца от живота. За деца никъде не се говори... Ние не знаем колко са тези деца - можем само да предполагаме на базата на екстраполация на данни от други държави, че говорим за около 5 000 деца, нуждаещи се от палиативна грижа в България. Не знаем къде живеят, какви са техните заболявания, какви са техните нужди и нуждите на семействата им и как бихме могли да започнем да им помагаме. В момента екипът на фондацията работи по проект за картографиране на нуждите и ресурсите за палиативни грижи за деца в страната, тъй като без данни нямаме аргументи. За тази цел провеждаме анкети, интервюта и фокус-групи с родители (и деца), лекари и други възможни заинтересовани страни. Стараем се също така да изграждаме международни контакти, като посещаваме конференции и обучения.

Нуждаем се от средства за разгръщане на капацитета на организацията и разширяване на обхвата на дейностите, вкл. пътувания, наем на помещение за провеждане на групи за подкрепа и събития за децата и семействата, стартиране на програма, със средствата от която да изпълняваме желания на тежко болните деца и др. Помогнете ни да си стъпим на краката!
Банкова сметка:
Първа иинвестиционна банка
IBAN: BG23FINV91501217275313
BIC: FINVBGSF
Дари тук: