fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

„Подкрепа за деца бежанци“.

България дарява / „Подкрепа за деца бежанци“.
Име на каузата Описание на каузата

„Подкрепа за деца бежанци“.

Организация:
Си Ви Ес - България
Мисията на Сдружението е да насърчава развитието на обществените ценности и отговорно поведение към мира, международното разбирателство и солидарност, човешките права, социалната справедливост и културата на опазване на околната среда чрез организиране на доброволчески инициативи и образователни програми.
От години вече Сдружението и нашите доброволци работят в трите бежански центъра в София като прoвеждат различни занимания за деца и възрастни, като най - интересни и полезни за всички са екскурзиите, разделени на няколко категории:
- Образователни - групи деца посещават различни училища, музеи с екскурзовод, работилници и фестивали на науките и занаятите;
- Култура и забележителности - групи родители и деца посещават различни културни и географски забележителности в столицата и в страната;
- Развлекателни - деца, но често и родители, се включват в спортни игри, посещение на басейн и разходки в планината.
Всяка екскурзия позволява на търсещите закрила по-бърза и лесна адаптация към местната среда, опознават културата, обичаите и привичките на местните, което подпомага процеса на интеграция между общостите, а децата имат възможност да общуват с други деца на тяхната възраст.
За всяка дейност нашите доброволци използват неформални методи на обучение, доказали ефективността си.

Осигуряването на транспорт, билети за достъп, храна, са винаги част от организационния и логистичен процес, който има нужда от подкрепа.
Нашият стремеж е да организираме поне една екскурзия на месец.
Банкова сметка:
Титуляр на сметката: Си Ви Ес - България
Банков клон: ПроКредит Банк АД
Адрес на банката: София, България, Тодор Александров 26
IBAN: BG47PRCB92301033558216
BIC: PRCBBGSF
Дари тук: