fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Подкрепа за родители, преживели загубата на бебе

България дарява / Подкрепа за родители, преживели загубата на бебе
Име на каузата Описание на каузата

Подкрепа за родители, преживели загубата на бебе

Организация:
Фондация "Макове за Мери"
През 2018 год. с финансовата подкрепа на Lidl по програмата "Ти и Lidl за по-добър живот", Фондацията издаде Наръчник за медицински специалисти за работа с родители, преживяващи загуба на бебе, и проведе обучения на персонала в три от големите столични АГ-болници/отделения. Поради запитвания от страна на лекари акушерки от други части на страната, бихме желали да продължим тази дейност, като проведем обучения в основните градове с големи медицински болници, както и обучения в София, достъпни за всички желаещи. Поради изчерпване на тиража на Наръчника, както и на книгата "Сестра ми Мая от небето" (илюстрирана детска книга за другите деца в семейства, преживели загуба), и големия интерес към тях, предвиждаме допечатка.

За 2019 год. планираме изготвянето и отпечатването на малка книжка - наръчник, която да се разпространява в родилните отделения и да предоставя на родителите най-необходимата юридическа и психологическа информация, от която се нуждаят непосредствено след загубата.

Планираме провеждането на проучване и изготвянето на доклад за качеството на болничните грижи, предоставени на родителите на мъртвородени деца, въз основа на който да можем да отправим предложения към институциите за подобряване на тези грижи.
Дейността на фондацията се поддържа основно с дарения. Ние вярваме, че въпреки относително малката целева група (около 600 семейства в България годишно), усилията ни са важни, за да облекчим болката им в един от най-травматичните моменти от техния живот.
Банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN BG64STSA93000020744134
BIC STSABGSF