fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Подкрепете бъдещите журналисти на България – награден фонд за национален ученически конкурс

България дарява / Подкрепете бъдещите журналисти на България – награден фонд за национален ученически конкурс
Име на каузата Описание на каузата

Подкрепете бъдещите журналисти на България – награден фонд за национален ученически конкурс

Организация:
Асоциация на европейските журналисти - България
Scoolmedia.com е национална интернет платформа за ученическа журналистика, която стартира през февруари. Ние предлагаме публикуване на материали и менторство на млади бъдещи журналисти. Учениците ще бъдат обучени да отразяват новини, да пишат и да проверяват достоверността на фактите, както и да научат повече за журналистическата професия.

Нашата цел е да подкрепим ново поколение репортери, които да различават фактите от измислиците, които развиват критичното си мислене, подходящо за справяне с информационното задръстване в дигиталната ера.
За да се стимулират младежите да изпращат материали за scoolmedia.com, стартираме ежемесечен конкурс до края на учебната година. През следващите пет месеца учениците ще работят по различни теми в няколко направления - текст, аудио/фото/видео материал, превод (на български и английски), като е задължително да следват етичните журналистически стандарти. Ще има специална категория за работа в екип и приз за най-активен, подкрепящ и вдъхновяващ учител. Бихме искали наградите да са смарт устройства, камери, таблети, диктофони, книги и др. пособия, които да са в подкрепа на младите журналисти.

Scoolmedia.com е част от инициативата „Медийна грамотност в класната стая“ на Асоциацията на европейските журналисти – България в партньорство с “Фулбрайт” и Фондация Америка за България. Инициативата цели да развие уменията на българските ученици да преценяват, анализират критично, тълкуват и анализират информация чрез програма за медийна грамотност.
Банкова сметка:
BG33PRCB92301036661110
Дари тук: