fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Подкрепете олимпийския ни отбор по Астрономия и Астрофизика!

България дарява / Подкрепете олимпийския ни отбор по Астрономия и Астрофизика!
Име на каузата Описание на каузата

Подкрепете олимпийския ни отбор по Астрономия и Астрофизика!

Организация:
Сдружение на олимпийските отбори по природни науки
Дисциплините Астрономия и Астрофизика отсъстват от общообразователния план на българските училища, което от своя страна изправя ръководителите и техните възпитаници в неравностойна позиция спрямо другите отбори по природни науки, получаващи сериозна част от знанията си още в учебната стая. Това поражда необходимостта от значителни средства за организацията, обученията и самата практическа подготовка на децата преди Националните и Международни състезания. Неголемият брой обсерватории на територията на България и тяхна отдалеченост допълнително усложнява и оскъпява обучението на младите астрономи и астрофизици.
За последните 8 години олимпийците ни са изминали над 77 000 км, за да посетят града домакин на Международната Олимпиада по Астрономия, което са повече от 9 000 летателни км за година.

Основна мисия на Сдружението е да провокира и съхрани интереса на младото поколение към Астрономията, една от най-древните естествени науки. Днес звездното небе продължава да ни привлича като магнит, а напредъкът на технологиите позволява да надникнем все по-дълбоко в лоното на Космоса. И въпреки прогреса на 21-ви век, необятната му шир продължава да ни предизвиква със своите загадки и чудеса.

Бъдете част от тази кауза и ни подкрепете да открием заедно следващия Стивън Хокинг, Нобелов лауреат или просто талантлив млад човек, запътил се към звездите с големи крачки.
Вашата подкрепа ще бъде безценна помощ за отбора по Астрономия и Астрофизика, а те я заслужават!
Банкова сметка:
Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995
Дари тук: