fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Помогни ни да изградим КЪЩА НА ДЕЦАТА в София

България дарява / Помогни ни да изградим КЪЩА НА ДЕЦАТА в София
Име на каузата Описание на каузата

Помогни ни да изградим КЪЩА НА ДЕЦАТА в София

Организация:
Национална мрежа за децата
България е на първо място в Европа по брой на младите хора, които нито учат, нито работят. Те са около 170 000 - повече от населението на град Русе. За да променим това, е необходимо да мотивираме и въвличаме децата от ранна възраст, така че да се превърнат в активна част от обществото. Да вярват, да участват и да постигат мечтите си.

Именно затова Национална мрежа за децата – обединение на 149 граждански организации от цялата страна – стартира изграждането на КЪЩА НА ДЕЦАТА. Това ще бъде място за всички деца на България, независимо от техния произход, социален статус и възраст. Къщата ще представлява Център за обучение и защита на правата на децата, където те ще играят, споделят и учат, за да придобият лидерските умения на бъдещето. По интерактивен начин ще се учат гражданско и здравно образование, финанси и предприемачество, медийна грамотност и др. Предвидили сме и училище за родители. Къщата ще бъде дом и на всички 149 организации от Национална мрежа за децата.

КЪЩАТА НА ДЕЦАТА ще се управлява като социално предприятие и в нея ще работят младежи, които излизат от институции и приемна грижа. Вече закупихме парцел, който се намира в широкия център на София. Това стана с подкрепата на Фондациите ОАК и Velux. Получихме подкрепа и от няколко корпоративни донори. В платформата Global Giving вече сме събрали над 9 000 долара.

Работим усилено в следващите 2 г. да изградим този модерен и единствен по рода си център за децата на България. Сега имаме нужда и от твоята подкрепа!
Банкова сметка:
IBAN - BG23UNCR70001521150552
BIC - UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Дари тук: