fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

„Посей, за да пожънеш“

България дарява / „Посей, за да пожънеш“
Име на каузата Описание на каузата

„Посей, за да пожънеш“

Организация:
Сдружение с нестопанска цел "Вазовци"
Социален проблем е достъпът до образование, трудовата реализация и гражданското образование.

В община Вършец безработицата е висока (21% по официални данни) и младежите, особено от рисковите групи, живеят под социалния минимум, нямат трудова ориентация и добър пример за професионално развитие, екипност при работа и взаимопомощ. Много от семействата в рисковата група са многодетни или поне единия родител е в чужбина. Нямат достатъчно средства или липсват програми, чрез които може да се осигури топла храна за обяд на учениците и много от тях не посещават училищните занимални, изостават в обучението си и не появяват интерес към обществения живот.

Екипът ни предлага, възстановяване и разработване на оранжерия от ученици (16-18год.) и сформиране на ученическа компания, която да реализира на пазара част от продукцията. Произведената продукция ще бъде предоставена на ученическия стол към СУ “Иван Вазов“ гр. Вършец за поевтиняване или безплатно обедно хранене на ученици от социално слаби семейства. Ученическата компания ще включи младежите в почти реална бизнес среда и превръщане на оранжерията в самоиздържаща се система.

Сдружение за обществено полезна дейност „Вазовци“ работи в тясно взаимодействие с екипа на СУ “Иван Вазов“ гр. Вършец. Ръководството на училището предлага терен, върху който да се възстанови зеленчукова оранжерия, чиято продукция ще се предоставя на ученическия стол за осигуряване на топъл обяд на ученици в рискови групи.
Банкова сметка:
Банкова сметка: BG12UBBS80021051958640
BIC кода на банката е: UBBS BGSF
Дари тук: