fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Позитивно образование и развитие на характера на учениците в училище

България дарява / Позитивно образование и развитие на характера на учениците в училище
Име на каузата Описание на каузата

Позитивно образование и развитие на характера на учениците в училище

Организация:
Сдружение "Общност Каузи и Начинания"
Ученето е трудна работа за част от учениците в България. То може да е забавно и атрактивно занимание, но често е плашещо и обезкуражаващо. Ученици, които не желаят повече да учат, не смятат, че могат да продължават, и не виждат смисъл в ученето, просто се отказват - независимо колко добро е училището, учителите или интересно представено учебното съдържание.
Характерът е важен фактор за успех в училище и живота, а работата със силните страни на характера на учениците - също толкова важна колкото преподаването на букви и цифри по български език и математика. Тази вяра споделяме Характер.бг и НУ „Яне Сандански“ - град Разлог, внедрявайки позитивното образование като иновативен подход в страната. Ментори и учители се нуждаем от 6 000 лева, за да:
1) Провеждаме позитивни преживявания за характер през учебната година и лятото, изграждащи лексика и поведения за благополучие и характер в 130-те ученици от 1 до 4 клас;
2) Визуализираме езика и поведенията за характер в класните стаи, коридорите и двора на училището, изграждайки етос за характер в учебната среда;
3) Организираме тематични събития за родителите и общността, с които да ангажираме и тях с образователната иновация.
Когато имаме един общ език за характер, който деца и възрастни ползваме и виждаме всеки ден, тогава повече ученици развиват своите силни страни като упоритостта и проявяват поведения като да приключват започнатото, да опитват усърдно дори след провал и да продължават да работят дори да им се иска да се откажат.
Банкова сметка:
IBAN: BG17UNCR70001522543192;
SWIFT (BIC): UNCRBGSF;
В полза на: Сдружение "Общност Каузи и Начинания";
Основание: Характер.бг;
Банка: УниКредит Булбанк.
Дари тук: