fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

„Реч: мисията- възможна!“

България дарява / „Реч: мисията- възможна!“
Име на каузата Описание на каузата

„Реч: мисията- възможна!“

Организация:
Сдружение "Тацитус"
Каузата на Сдружение „Тацитус“ се състои в превод и издаване за България на книгата “The Verbal behavior approach: how to teach children with autism and related disorders”. Авторката, Dr.Mary Barbera, която е майка на дете с аутизъм и сертифициран ВCBA специалист, организира книгата като ръководство, което стъпка по стъпка води читателя по пътя на изграждане на функционална вербална комуникация и намаляване на проблемните поведения, които са истинско изпитание в грижата за деца с аутизъм. Книгата съдържа информация как да направим оценка, да подберем подходящите материали, да помогнем на детето и какви цели да заложим. В допълнение е отделена глава за успешни практики, подпомагащи самообслужването на детето.

Тази книга e задължителна за всеки родител и специалист, който се грижи или работи с деца от аутистичния спектър. Разбираемо поднесената информация позволява на всеки да започне веднага да следва и прилага принципите на приложно поведенческия анализ, дори и да не е чувал никога преди за Скинър и неговия анализ на вербалното поведение.
С над 30 000 продадени копия и преведена на повече от 8 езика, но не и на български, книгата се нарежда сред най-полезните помагала при работата и отглеждането на дете със специални потребности.

За повече информация: https://www.marybarbera.com/the-verbal-behavior-approach-book/
Каузата ни е да направим достъпна тази единствена по рода си книга до всяко семейство и до всички, които се докосват до тези специални деца.
Банкова сметка:
Първа инвестиционна банка
BG93FINV91501014720302
BIC: FINVBGSF
Сдружение "Тацитус"