fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

„Ритъм Клиника“ – ритъм терапия за деца с увреждания

България дарява / „Ритъм Клиника“ – ритъм терапия за деца с увреждания
Име на каузата Описание на каузата

„Ритъм Клиника“ – ритъм терапия за деца с увреждания

Организация:
Институт за изкуство и терапия ЛИБЕРА
„Ритъм Клиника“ е кауза, създадена от Мартин Иванов и поддържана и разработена от „Институт за изкуство и терапия Либера“. Тя е свързана с организиране и провеждане на безплатни терапевтични ритъм сесии за деца и младежи с увреждания от цялата страна.

Нашият дългогодишен опит показва, че терапевтичните ритъм сесии имат доказан положителен ефект в работата с деца с аутизъм, синдром на Даун, ДЦП и други проблеми.
Ето само някои от ползите от ритъм терапията:
• увеличаване на нивото и продължителността на концентрацията;
• развиване на слуховата и двигателната координация;
• подобряване на комуникацията и интеракцията;
• подобряване на двигателните качества, грубата и фината моторика;
• повишаване на самочувствието и доверието в себе си и другите;


До този момент „Ритъм Клиника“ е посетила с голям успех около 25 града на България. Всеки един от посетените домове и центрове е заявил желание за повторно посещение и регулярни занимания с ритъм терапия.

За да имаме възможност по-често даряваме с ритъм и усмивка децата и младежите с увреждания, „Ритъм Клиника“ се нуждае от регулярна финансова подкрепа. Приблизителният бюджет да провеждане на 10 групови ритъм терапевтични сесии в 10 различни града, в които ще се включат до 150 деца и младежи с увреждания, е в размер на 6000-7000 лева.
Банкова сметка:
IBAN: BG19RZBB91551009559434
SWIFT/BIC: RZBBBGSF
Райфайзенбанк