fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Подкрепа за повишаване на самостоятелността на младежи с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове“

България дарява / Подкрепа за повишаване на самостоятелността на младежи с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове“
Име на каузата Описание на каузата

Подкрепа за повишаване на самостоятелността на младежи с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове“

Организация:
Фондация "Светът на Мария"
Програмите, насочени към повишаване на независимостта на хората с интелектуални затруднения са ключови за Фондацията.

Потребителите на Дневен център „Светове“ имат съществен напредък в развитието на различни социални, битови и трудови умения. За съжаление, голяма част от тях не могат да се придвижват самостоятелно в града и се нуждаят от постоянната асистенция на техните близки, което силно затруднява социалното им включване и бъдещо развитие.

Габи, Антонио, Дебора, Гергана, Денис и Веско са прецизни при изпълнението на конкретни задачи в ателиетата на Дневния център и се справят отлично благодарение на програмите за развитие на трудови умения. За всеки от тях самостоятелното придвижване е важна крачка, която не могат да направят сами. За целта се нуждаят от подготвен придружител.

Фондацията набира средства за реализиране на програма за изграждане на умения за самостоятелна ориентация при пътуване по познат маршрут за младите хора с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове“. Прогнозна стойност на програмата: 2 250 лв.

Бюджетът е нужен за реализиране на целева 3-месечна обучителна програма за 3-ма младежи с интелектуални затруднения и ще покрие разходите за подготовка на маршрут, наемане и обучение на придружители, придружаване на клиентите от техния дом до Дневния център и обратно, организиране на срещи с близките на потребителите за повишаване на доверието към способностите на децата им.

Банкова сметка:
УниКредит Булбанк:
IBAN: BG23UNCR70001520966058
BIC: UNCRBGSF
Дари тук: