fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Създаване на споделено работно пространство в град Враца

България дарява / Създаване на споделено работно пространство в град Враца
Име на каузата Описание на каузата

Създаване на споделено работно пространство в град Враца

Организация:
Враца софтуер общество
През последните 4 години ИТ общността във Враца натрупа критична маса от хора. В резултат на курсовете ни по програмиране 24 души работят като програмисти за 3 компании във Враца. Вярваме, че сме стигнали етап, в който е важно да се обособи споделено работно пространство (coworking space) с капацитет 25 места, което да събере ИТ общността във Враца физически на едно място.

Така малките фирми и хора на свободна практика по-лесно ще споделят знания и умения и ще създадат креативна работна среда, която ще им позволи да се развиват по-бързо и да намират повече клиенти и проекти. Освен това ще даде възможност на дигитални номади и малки ИТ екипи да дойдат да работят от Враца за няколко дни, да се организират още интересни ИТ събития и така да се обогати екосистемата във Враца.

Такива места има във всички градове с дигитални общности, карта и информация за споделените работни пространства в България може да намерите тук http://edit.bg/wp-content/uploads/2017/06/report-coworkings-2.pdf. Със съдействието на Община Враца имаме пространство - бивша детска градина, която се нуждае от ремонт, за да може да се използва като споделено работно пространство.

Надяваме се на дарителска подкрепа, за да продължим да развиваме дигиталната индустрия във Враца и да го правим в по-големи мащаби.
Банкова сметка:
BG59PRCB92301047557719
PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Дари тук: