fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

СИГУРНИ И БЕЗОПАСНИ БАЛКАНСКИ ПОСОКИ

България дарява / СИГУРНИ И БЕЗОПАСНИ БАЛКАНСКИ ПОСОКИ
Име на каузата Описание на каузата

СИГУРНИ И БЕЗОПАСНИ БАЛКАНСКИ ПОСОКИ

Организация:
Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе
Тетевенският и Троянският Балкан, където се намират построената от СТПД Академик през 1984-85 г. хижа Ехо и приетата за стопанисване през 1996 г. съседна х. Козя стена са едни от най-посещаваните от туристите места в Стара планина. Въпреки, че дружеството е изградило и поставило десетки маркировъчни стълбове, табла, стотици табели, парапетни въжета, въпреки изграденото с поредица проекти от НП Централен Балкан, локалната туристическа микроинфраструктура все още е далеч от желанията и очакванията на почитателите на планината. Не са редки инцидентите, вкл. с фатален изход, поради нередности в маркировката, недобра информираност, необезопасени участъци от пътеките.

Ето защо съставихме програмата БАЛКАНСКИ ПОСОКИ, с която целим подобряване проходимостта на пътеките чрез разширение и обезопасяване на ерозираните стръмни, много тесни и опасни пасажи, поставяне на допълнителни маркировъчни стълбове в рисковите участъци, където е по-голяма вероятността за отклоняване и изгубване. Предвиждаме ремонт на годните тръби на стълбовете–почистване от ръжда, обработка с ръждопреобразователен грунд, запечатване на корозионни язви и дупки със смоли, боядисване, подмяна на негодните тръби с нови по метода „насаждане“, запълване пукнатините и дооформяне с циментов разтвор на фундаментите на стълбовете от зидан камък, поставяне на указателни стрелки, азимутни табелки и на маршрутно-информационни табла в селищата Клисура, Розино, Хр. Даново, Чифлик и Рибарица, обновяване на лентовата маркировка.
Банкова сметка:
ДСК ЕАД ФЦ РУСЕ BICSTSA BGSF
IBAN BG59 STSA 9300 0006 3569 90
Дари тук: