fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

„Център за правна помощ – Защитена!“

България Дарява / „Център за правна помощ – Защитена!“

КАУЗА:
„Център за правна помощ – Защитена!“

Как да дариш

Банкова сметка:

Фондация „ДА“ е най-голямата организация, защитаваща жени и деца, пострадали от домашно насилие, сексуално насилие и трафик на хора, която работи извън столицата. През нашия специализиран консултативен център за превенция и борба с насилието годишно преминават стотици пострадали жени (повече от 500 жени годишно).

Работата ни през последните 10 години показва един основен проблем, който пречи на пострадалите да потърсят правата си и за съжаление, както виждаме и от медиите, някои от случаите с насилие завършват фатално. Проблемът се нарича „финансова зависимост“ и това възпрепятства пострадалите да потърсят правата си. Нашият действащ консултативен център им помага безплатно с консултации и подкрепа, но на следващата крачка жените трябва да заплатят такси за процесуално представителство, които за тях са непосилни.

Нашата инициатива предвижда да създадем иновативна юридическа услуга, която да подпомогне пострадали жени в търсенето им на съдебна защита. Това ще бъде „Център за правна помощ – Защитена“, който ще поеме разходи за процесуално представителство на жертвите пред съдa. За съжаление до момента в страната не съществува подобен център или услуга, а той е от изключително значение, ако наистина искаме да се борим с феномена на насилието. И една от причините е, че жертвите изглеждат съдебно беззащитни. Нашият „Център за правна помощ – Защитена!“ ще промени това! Всички дарени средства ще послужат за процесуална защита на пострадалите от насилие!

Благодарим Ви за подкрепата!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „ДА“

Адрес:
гр. Пловдив - 4000 ул. „4 януари” №38, вх. „Б”, ет. 2, ап. 3
Имейл:
grablev@genderalternatives.org Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Фондация „ДА“ работи за превенция и защита от домашно насилие. Нашата цел е подпомагане изграждането на балансирано гражданско общество в страната. Насърчаване на равенството и равните шансове на всички граждани в обществото чрез подпомагане на социално слабите и други лица, жертви на насилие и дискриминация, нуждаещи се от закрила и подпомагане на тяхната интеграция и личностна реализация. • Подпомагане изграждането на балансирано гражданско общество в страната и равни възможности и равно представителство на мъжете и жените и на различните етноси в публичния и частния сектор; • Насърчаване активното участие на младите хора в обществения живот чрез защита и популяризиране на техните права; • Извършване на изследвания за равнопоставеността между мъжете и жените във всички области на обществения живот в Република България;