fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Участвам – дарявам – променям

България дарява / Участвам – дарявам – променям
Име на каузата Описание на каузата

Участвам – дарявам – променям

Организация:
Сдружение "Първи юни"
"Участвам - дарявам - променям" е кауза за възраждане и развитие на дарителството и доброволчеството в община Бяла Слатина чрез Обществен дарителски фонд. Фондът е създаден през 2015 г. Неговата цел е да събира хора, време, труд, идеи и средства, за да променяме реалността, в която живеем.

През 2015 - 2019 г. набраните средства във Фонда се изразходват за реализиране на идеи и инициативи за детско развитие и образование, определени като най-важни за хората в община Бяла Слатина. „Участвам - дарявам - променям“ се пълни от дарения и завещания от физически и юридически лица.

От учредяването му до сега са набрани близо 17 000 лв. С част от тях са обновени дворовете на детска градина „Радост” и начално училище „Цани Гинчев” в гр. Бяла Слатина, провеждат се творчески работилници за деца в читалище „Развитие 1892” в гр. Бяла Слатина, построена е сцена на открито в с. Попица.

От пролетта на 2019 повечето възпитаници на ОУ „Христо Ботев” в белослатинското село Търнава ще ходят на училище с велосипед, защото ще имат чисто нов велопаркинг. Учениците от НУ „Цани Гинчев” в Бяла Слатина пък скоро ще се радват на своя библиотека. Специална „Стая на доброто“ ще популяризира доброволчеството сред учениците в ОУ „Св. Климент Охридски”.

"Участвам - дарявам - променям" е в основата на почти всички малки, но много важни за местните общности добротворчески инициативи в региона. Същият механизъм за възраждане на дарителството се развива и в община Оряхово.
Банкова сметка:
BG81IABG74941055148904
IABGBGSF
ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК
Дари тук: