fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Училището е за всички!

България дарява / Училището е за всички!
Име на каузата Описание на каузата

Училището е за всички!

Организация:
Център за независим живот
Училището е място, което трябва да събира хората - деца и учители, със и без увреждания – и да ги учи на нещата от живота. Онова, което сме научили в детството си, остава за цял живот – да четем и да пишем, да смятаме и да решаваме задачи, да се справяме с различни несгоди… Там срещаме първите си приятели, влюбваме се, страдаме или летим от щастие. Училището ни формира като личности.

То обаче не е еднакво гостоприемно за всички и най-вече за хората с увреждания – ученици или учители. Колко деца с увреждания виждаме на 15-ти септември с връстниците им в училищния двор? Образованието е задължително по Конституция. Затова нашата кауза "Училището е за всички!" цели да промени средата и нагласите, така че всички деца да учат заедно и да имат еднакви шансове в живота.

Сашко е ученик в 36 СУ "Максим Горки" и е изпълнен с желание да се учи и развива. За да ходи наравно с всички деца на училище, без да се налага да го носят, е необходим асансьор, който ще струва между 30 и 40 хил. лв. Към момента сме събрали 15 500 лв. Кметът на район Красно село в София обеща, че тази година ще бъде проектиран и изграден външен асансьор.

Ако всеки един от нас дари по 5, 10, 100 лв. или колкото може, ще направим едно училище достъпно, а ние обещаваме да се борим всяко училище да приема деца с увреждания с отворени обятия.
Банкова сметка:
Основание за плащане: Училището е за всички
IBAN: BG39 FINV 9150 10BG N04G ZE
BIC: FINVBGSF
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
Дари тук: