fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Бъдеще за таланти в полза на учениците с дислексия

България дарява / Бъдеще за таланти в полза на учениците с дислексия
Име на каузата Описание на каузата

Бъдеще за таланти в полза на учениците с дислексия

Организация:
Фондация "Бъдеще за таланти"
Изпитната среда на учениците с дислексия в 7 клас трябва да е по-добра, за да спечелят всички. Мечтаното от тях училище ще има и техния талант. Но колко на брой е общността им, която ще застане пред Националното външно оценяване, в условия, наравно с другите?

Вярваме в числата. Те ще дадат отговор на въпросите защо и как е заложено нашето бъдеще.

„Не мисли, че всичко е от лошо по-лошо, ако си с дислексия! Изхвърли тази дистопия*! Представи си, че всичко е от хубаво и по-хубаво!”

С този апел фондация „Бъдеще за таланти” (ФБТ) влиза в първата интегрирана кампания „България дарява” и ще създаде 10 пилотни граждански групи за поддържането на форум „Бъдеще за таланти” в полза на учениците с дислексия. Те имат нужда от по-добро изпитно място, което да е прекрасно, не само - в мечтите им...

Планирани са 3 издания на форума до 2022. Те честват паметта на Александър Бел (страдал от дислексия).

* Дистопия - въображаемо лошо място, а тук, - преживяването на тийнейджърите в борбата им с графиката на думите и математическите символи.

През тази година (03 март – 1 октомври) форумът е посветен на седмокласниците с етикет #ring [the Bell]. Копирането на изпитния процес, заедно с пробен модел за скрининг, е поверено на гражданските групи.
Банкова сметка:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG69FINV91501017160284
Дари тук: