fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

ВИЖ ДЕТЕТО

България дарява / ВИЖ ДЕТЕТО
Име на каузата Описание на каузата

ВИЖ ДЕТЕТО

Организация:
Български хелзинкски комитет
Всяко дете има основно право и нужда от стабилна и любяща връзка и с двамата си родители. Затова при раздяла в семейството, детето трябва да продължи пълноценния си контакт и с майката, и с бащата. В много случаи на родителска раздяла у нас обаче, този интерес на детето е нарушен, а предприеманите от институциите мерки за защита на възможността му да общува и с двамата си родители, са неефективни. Случаите, в които единият родител възпрепятства контактите на децата с другия, водят до сериозна психологическа травма за детето с тежки дългосрочни последици - ниска самооценка и самоомраза, депресия, нарушения в развитието.

С кампанията „Виж детето!“ БХК иска да насочи погледите към този проблем и да привлече вниманието на институциите върху мерките, които биха помогнали децата да поддържат връзка и с двамата си родители, когато те са в процес на раздяла или са вече разделени.

Заложените дейности предвиждат:
1/ застъпничество: събиране на официални данни за честотата на тези случаи; анализ на действащата правна рамка и предлагане на законодателни и административни промени за оптимизирането ѝ;

2/ комуникация: популяризиране на проблема чрез поредица материали, включително детска книжка, видеа с истории на засегнати семейства, интервюта със специалисти; медийни и публични събития, вкл. кръгла маса с участието на засегнати родители и представители на ангажирани институции.

С вашата подкрепа ще поставим децата на фокус!

Целева сума: 5 200 лв.
Банкова сметка:
При банка: Уникредит Булбанк
IBAN: BG47 UNCR 7630 1005 0868 16
BIC: UNCRBGSF
Основание за внасяне: За кампания “Виж детето”
Дари тук: