fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Закупуване на Сензорен център за подобряване сензорната интеграция на деца със специални образователни потребности, посещаващи ЦСРИ “Щастливи заедно“

България дарява / Закупуване на Сензорен център за подобряване сензорната интеграция на деца със специални образователни потребности, посещаващи ЦСРИ “Щастливи заедно“
Име на каузата Описание на каузата

Закупуване на Сензорен център за подобряване сензорната интеграция на деца със специални образователни потребности, посещаващи ЦСРИ “Щастливи заедно“

Организация:
Сдружение "Заедно можем повече"
Децата, посещаващи Център за социална рехабилитация и интеграция “Щастливи заедно“ към фондация "Заедно можем повече" са с различни увреждания, но при 80% от тях се наблюдава сензорно интегративна дисфункция. Тя е нарушение, изразяващо се в неспособност на мозъка да обединява и интегрира определена информация, получена от основните сензорни системи.

За преодоляване на сензорно – интегративна дисфункция при деца със СОП (специални образователни потребонсти) се прилагат различни сензорни занимания. Целта на мултисензорната терапия е детето да натрупа богат сензорен опит и съобразно възможностите си да го обработи и да реагира адекватно на стимулацията с двигателна реакция, емоция, изказ. Сетивните въздействия развиват мозъчната дейност и нейните функции, отговорни за качества като внимание, концентрация, памет, емоции и възможност за обучение.

Сензорният център за който кандидатстваме включва три елемента от цялостно изградени мултисензорни зали: водна кула с мехурчета , сноп фиброоптични влакна и светлинен източник за тях ,и комплект UV тръби, UV магически пръчки и UV цветни фигури. Сумата е 4700 лв.

С ползването на Сензорния център ще се работи по посока на: -предизвикване на сетивата, по-ефективно възприемане на сложна сетивна информация, провокиране на интерес и устойчивост на вниманието, релаксация, справяне с хиперактивността и агресията.
Банкова сметка:
Сдружение „Заедно можем повече”
BG96FINV91501215525671
Първа инвестиционна банка
BIC FINVBGSF
Дари тук: