fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
Проправяне на път за ново възраждане – Коледа

Дарителски механизми

Банкова сметка:

150 избрани изпълнители с отдаденост и висок професионализъм тръгват да създават НОВА ЕЖЕГОДНА МУЗИКАЛНА КОЛЕДНА ТРАДИЦИЯ в един труден и повратен за българската култура и България момент.

Всяка година във вълшебството на предколедните дни певците от хора на Музикална лаборатория за Човека и българския международен симфоничен GENESIS ORCHESTRA избират да следват мисията да реализират една малка, но съществена крачка към идеята за ново българско възраждане. А именно чрез ЕЖЕГОДНО НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ във възможно най-много български градове да представят уникалния шедьовър «КОЛЕДА» на композитора с ренесансов мащаб Димитър НЕНОВ, с чиято магия да докоснат и стоплят максимално много сърца.

Тази мисия има спешна нужда от подкрепата на всеки, за да може заедно да работим за повдигането на българския дух.

Основата на тази традиция бе положена през 2017 година.

През настоящата 2020 г., освен с концерт в София на 19.12. в зала България, мечтаем посланието на КОЛЕДА да прозвучи в поне пет български града.

Въпреки че по-голямата част от участниците в концертите се включват абсолютно безвъзмездно, ежегодното осъществяване на тази кауза изисква огромен финансов ресурс, включващ и разходи за пътни, настаняване, концертни зали. Затова зараждането на тази традиция се нуждае неотменно и от вашия личен принос и подкрепа.

Ние с нетърпение очакваме срещата с Вас и Вашия град, за да съпреживеем заедно космополитната музика на Димитър Ненов, която дава енергия за пътя към новото българско възраждане.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Йордан Камджалов“

Фондация „Йордан Камджалов“
Адрес:
София, жк.Стрелбище, ул. Дедеагач, бл.60А, вх.В, ап.72
Имейл:
kamdzhalov.office@gmail.com
Социални мрежи:
Фондация „Йордан Камджалов” 10 години работи за създаване на предпоставки за Ново Българско Възраждане, от което всички ние несъмненно имаме нужда. Целите се осъществяват чрез Концептуална Културна Платформа, обединяваща многообразни и органично свързани културно-образователни форми, създаващи условия за катализиране и разгръщане на българския творчески потенциал; за издигане на международния престиж на България. Дейността на фондацията постояно се разраства с изграждане на уникални за страната концептуални културни инструменти, инициирани от международнопризнатия диригент Йордан Камджалов : - Музикална лаборатория за Човека (хор от 72 певци, ансамбъл и България ПЕЕ) - Международен български симфоничен GENESIS ORCHESTRA - Academia MUSICA - Конкурс за подпомагане на млади таланти
България дарява

КАУЗА:
Кино обзавеждане за независимата „Сцена Дерида“

Дарителски механизми

Банкова сметка:

„Сцена Дерида“ е нова независима локация за съвременно изкуство.
Намира се в центъра на София и има за цел да бъде място, на което артистите на свободна практика да могат да представят своите постановки, изложби и идеи без да бъдат цензурирани.
Театърът разполага със сцена 10х10 метра и до 100 седящи места. Към „Сцена Дерида“ има галерийно пространство и бар, които дават възможност да се организират както презентации, така и проекти със социализиращ ефект.
„Сцена Дерида“ е изградена от екипа на Derida Dance Center, ползвайки личен и кредитиран ресурс.

Една от целите на екипа на Дерида е свързана с представяне на независимо кино.
Това е и каузата, за която бихме желали да апелираме всички, които искат да помогнат за възможността да се представя повече некомерсиално кино и да се развиват публики.

За съжаление към момента не разполагаме с професионална техника за прожектиране на кино, което ни възпрепятства в стартиране реализацията на проекта.

Ще сме благодарни на всяка помощ, дори и ако някой разполага с прожекционно платно, което не използва.

2020 Derida Dance Center става на цели 10 години, през които доказахме, че имаме потенциал като общност, която работи в посока създаване условия за развитие на съвременното изкуство в България.
www.derida-dance.com


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Арт линк

Арт линк
Адрес:
Бул. Сливница 245, София
Имейл:
admin@derida-dance.com
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Дерида, представлявана от Фондация "Арт линк", е организация, която работи в посока създаване условия за развитие на съвременния танц и театър. Екипът ни е фокусиран в няколко основни области: - Организиране на сутрешните класове на изпълнители на свободна практика; - Международна резидентска програма; - Обучителна програма за съвременен танц Dance PORT Derida; - Продуциране на нови представления на компания Дерида; - Създаване на нови публики и сплотена социална общност.
България дарява

КАУЗА:
„Джаз под звездите на Деветашкото плато“ 2020

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Идеята за този необичаен, некомерсиален джаз – фест се роди, докато умувахме какво да направим, така че малките, забравени села в Деветашкото плато да се съживят и одухотворят. Търсехме начин районът да стане привлекателен за хора с усет към природата и културата, а местните жители да се радват на културен живот и възможности за препитание.

Когато преди 5 години се захванахме с първото му издание, никой не предполагаше мащабите, които фестивалът ще придобие. Джаз на гола поляна, по средата на нищото между две села – звучеше абсурдно и невероятно. Нужни бяха планини от храброст, за да осигурим сцена, ток, осветление и озвучаване, да убедим скептиците, да доведем музиканти и журналисти. Но резултатът си струва – малки и големи, местни и гости и, разбира се, обичани и талантливи български изпълнители създават заедно един пъстър и весел празник. Музиката преборва тишината и възражда енергията и радостта от живота, събирайки на поляната хиляди цветни личности. И светът чува за нашите села!

Тъй като фестивалът е некомерсиален, той има нужда от подкрепа. Разчитаме на дарители, които са готови да помогнат на девет села, чиято общност с всички сили иска да докаже на света, че с много труд и положителна енергия невероятното става възможно!

Дарете и подкрепете феста, а на 20 юни 2020 елате, за да споделим насладата от прекрасната музика и красивата природа! Очакваме ви на поляната край пещерата Гарваница, между селата Кърпачево и Горско Сливово.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Деветашко плато“

Сдружение „Деветашко плато“
Адрес:
Бул. "България" 19, град Летница
Имейл:
taralezhkova@gmail.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО” е българска неправителствена организация, работеща от 2008 година за оживяването, развитието и популяризирането на Деветашкото плато. Тя обединява жителите на 9 села, разположени на територията му – Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава. Основните ни дейности са насочени към опазване и развиване на ресурсите на региона, подобряване на условията за живот и заетост на местните хора и превръщане на платото в атрактивно място за туризъм, отдих, култура, спорт и обучение. Нашите над 140 членове са дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на условията за живот и туризъм в района. Общините Летница, Ловеч и Севлиево са партньори на организацията, подкрепящи нашите проекти и инициативи .
България дарява

КАУЗА:
Музейно кафене към етнографски музей Чирпанлиева къща

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

В центъра на гр. Шипка, непосредствено над централния площад, се е сгушила Чирпанлиевата къща – паметник на културата от местно значение и една от малкото запазени възрожденски къщи в града. Реконструирана след Освобождението през 1884 г. и съхранена по-късно като музейна експозиция от будните читалищни дейци, къщата посреща със своята красота и богата колекция, и вдъхновява с историята си и тази на хората живели в нея.

Понастоящем Чирпанлиевата къща се стопанисва от НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Екипът на читалището мечтае да възроди някои от автентичните местни занаяти и има амбицията да превърне Чирпанлиевата къща в център на културния туризъм в града. За целта е разработен проект, вече одобрен от НИНКН, за разширение на съществуващата в двора постройка гюлпана, включващ създаване на музейно кафене и изграждане на навес за външна експозиция и демонстрация на автентични занаяти.

Изграждането на музейното кафене е в ход. Постройката е пребоядисана отвътре и отвън, положена е каменна настилка, ремонтирана е електрическата инсталация, закупени са маси и столове, мивка и хладилник. Необходими са допълнителни средства за изграждането на плотове и шкафчета, довършване на каменната настилка, покриване на част от чардака за създаване на сухо пространство по време на пролетните дъждове, закупуване на кафемашина и други помощни електроуреди. С вашата подкрепа се надяваме да завършим възможно най-бързо ремонтите и кафенето да отвори врати за летния сезон на 2020 г.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Народно Читалище Светлина – 1861

Народно Читалище Светлина – 1861
Адрес:
ул. Боян Чомаков 4
Имейл:
svetlina1861@abv.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
НЧ "Светлина - 1861", гр. Шипка, е едно от първите читалища в България. То поддържа богата дейност и се старае да пази и предава на бъдещите поколения българските традиции и обичаи. В сградата на читалището се помещават библиотека, с над 31 000 тома книги и старопечатни издания, както и Художествена галерия „Христо Песев“, с над 200 картини на шипченски художници и над 150 пластики на шипченски скулптори. Развиват се успешно краеведски клуб, киноклуб, танцов състав за народни танци, вокална група и детска театрална трупа. Една от основните дейности на читалището през последните години е развитието на етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“ (паметник на културата от местно значение), както и Образователната игра "Да открием богатство" (носител на Регионален грант Виваком 2016).
България дарява

КАУЗА:
Детски интерактивни представления за децата на България

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Нашата кауза се роди в резултат на дългогодишния ни опит в провеждането на детски театрални събития. Ние осъзнахме положителното въздействие на кукления театър върху детското възпитание. С особена сила това важи за децата от 3 до 12 г.

В интерактивните театрални постановки децата от публика се превръщат в герои от пиесите, в кукловоди и режисьори. Те заживяват с образите, по-лесно осъзнават поуките, по-лесно разпознават доброто и злото. От приказките децата научават какво е приятелство, колко е важно да четат книжки, как да опазват природата. Чрез приказното си въздействие куклените пиеси и тематичните работилнички достигат много бързо до съзнанието на децата, като развиват детското мислене и креативност.

През последните години, представленията ни са достъпни основно за децата от по-големите градове. Опитът ни показва, че децата от по-малките населени места са жадни за срещи с театралното изкуство и имат по-труден достъп до него. Ето защо каузата, за която работим през настоящата година, е да организираме 10 интерактивни театрални представления в градовете Сопот и Асеновград. Събитията ще се състоят през месеците април, май и юни.

Ние вече направихме първите стъпки в тази посока – договорихме местата, на които да се срещнем с детската публика. Необходими са ни 6 000 лв., за да може театралните пиеси да достигнат до своята млада публика. Ще се радваме на всеки лев, с който можете да подкрепите нашата кауза, за да направим заедно възможни срещите с децата от Сопот и Асеновград.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Детски събития“

Фондация „Детски събития“
Адрес:
София,ул.Родопски извор 59,ет.6
Имейл:
irisdiamond2013@gmail.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Благодарение на седемгодишния опит на нашия екип в организирането и провеждането на детски интерактивни театрални събития, в наша мисия се превърна възможността чрез театралното изкуство да развиваме креативността, въображението и творческото мислене на децата на възраст от 3 до 12 години. С помощта на интерактивни пиеси и тематични работилнички, в които децата влизат в ролите на герои, кукловоди и режисьори, ние стимулираме тяхното естетическо, емоционално и нравствено възпитание.
България дарява

КАУЗА:
Дари за млади творци-активисти

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Изкуството, освен че има супер силите да провокира, да „боде“ вниманието, да „хваща“ за гърлото, то може да има и важна социална роля. А тези, които владеят езика на изкуството – творците – притежават таланта да ни завладяват с посланията си. Затова ние подкрепяме съвременните активисти, които чрез творчеството си говорят за права, изразяват отношение по теми, значими за гражданското общество, и са истински посланици за социална промяна.

Търсим Вашата подкрепа, за да можем да създадем награден фонд, със средствата от който ще наградим творците с най-въздействащите социално ангажирани творби в конкурса „Граждански будилник“ през 2020 г.

Творческата провокация на конкурса за трета година ще даде страхотно пространство пред младите автори да разгърнат таланта и гражданската си активност. Днес, доколкото живеем в условията на безпрецедентна враждебност и атаки срещу организациите на гражданското общество, повече от всичко е важно да намираме повече активисти – за да показват пред обществеността защо е важно да можем да се сдружаваме в името на общи каузи и свободно, без цензура, да изразяваме своето мнение. Точно това прави конкурсът „Граждански будилник“.

Вашето дарение ще ни помогне да насърчим младите творци да пробуждат света около себе си чрез изкуството. Финансовата награда ще им даде допълнителен стимул и свобода да търсят нови форми за въздействие, да експериментират, да променят.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Български център за нестопанско право

Български център за нестопанско право
Адрес:
Гр. София 1000, ул. „Христо Белчев“ № 3, ет. 2
Имейл:
nadya@bcnl.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Мисията ни е да подкрепяме хората в България да могат свободно да се сдружават, да постигат заедно обществено полезните си цели и да изразяват своята гражданска активност в среда, която е насърчаваща, а не ограничаваща. Ние вярваме, че в едно демократично общество гражданските организации са важен елемент и двигател на позитивната промяна. За работата ни през последните 18 години сме помогнали на повече от 4000 граждански организации да подобрят правната си култура и да знаят как да се застъпват по-успешно за каузите си, да набират средства и да развиват свързана с мисията им стопанска дейност. През 2016 създадохме Къщата на гражданските организации – място с граждански заряд за активисти и организации, които работят в среда на споделени ценности и реализират съвместни инициативи.
България дарява

КАУЗА:
9-то издание на „Забранено за възрастни“, 5-9.10.2020 г., Смолян и областта

Дарителски механизми

Банкова сметка:

От 5 до 9 октомври 2020 г. 9-тото издание на фестивала „Забранено за възрастни“ ще представи 10 театрални и танцови представления за деца и младежи с над 35 представления на 25 сцени в Смолян и 20 други населени места в областта като Баните, Девин, Мадан, Рудозем, Смилян, Търън, Чепеларе, Чепинци, Момчиловци, Широка Лъка, Златоград, Борино, Неделино, Старцево, Елховец, Средногорци и др.

Фестивалът се организира от Фондация „За Родопите“ в сътрудничество с Община Смолян и с частичното съдействие на Министерство на културата, Фондация „Америка за България“, Програма „Изкуство в движение“, Фондация „Арт Офис“ и др. Медиен партньор е Програма „Христо Ботев“ на БНР. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието Смолян. Общини и кметства от Област Смолян също подкрепят събитието. Областният управител е патрон на програмата извън град Смолян.

Поради спецификата на района – малки населени места с малобройна детска публика, бедност и безработица, откъснатост и др., фестивалът има нужда от спомоществуватели и партньори, за да може да предостави на децата и младежите от региона достъп до висока професионална култура, създадена специално за тях от театрални и танцови трупи от България и чужбина. Възвращаемостта от продажба на билети (цена от 4 лв.) е в размер от 15 до 20% от себестойността на фестивала, поради което провеждането му без допълнителна помощ е невъзможно.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „За Родопите“

Фондация „За Родопите“
Адрес:
Пощенска кутия 123, Смолян 4700
Имейл:
prf@prac.biz
Социални мрежи:
Фондация "За Родопите" е основана през 2000 г. от режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева с цел да предостави достъп на жителите на Средните Родопи до професионална съвременна култура. През 2004 г. фондацията основава Център за изкуства "За Родопите" в с. Бостина, общ. Смолян, който става средище на многобройни международни сценични изяви, осъществени на територията на Родопите, но не само. Фондацията се фокусира и върху работа с децата на Родопите, като през 2012 г. инициира най-голямото ежегодно театрално събитие на територията на Средните Родопи – фестивала "Забранено за възрастни", фокусирано върху представянето на професионални театрални и танцови спектакли за деца и младежи от България и чужбина в многобройни населени места на Област Смолян.
България дарява