fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
Дари за млади творци-активисти

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Изкуството, освен че има супер силите да провокира, да „боде“ вниманието, да „хваща“ за гърлото, то може да има и важна социална роля. А тези, които владеят езика на изкуството – творците – притежават таланта да ни завладяват с посланията си. Затова ние подкрепяме съвременните активисти, които чрез творчеството си говорят за права, изразяват отношение по теми, значими за гражданското общество, и са истински посланици за социална промяна.

Търсим Вашата подкрепа, за да можем да създадем награден фонд, със средствата от който ще наградим творците с най-въздействащите социално ангажирани творби в конкурса „Граждански будилник“ през 2020 г.

Творческата провокация на конкурса за трета година ще даде страхотно пространство пред младите автори да разгърнат таланта и гражданската си активност. Днес, доколкото живеем в условията на безпрецедентна враждебност и атаки срещу организациите на гражданското общество, повече от всичко е важно да намираме повече активисти – за да показват пред обществеността защо е важно да можем да се сдружаваме в името на общи каузи и свободно, без цензура, да изразяваме своето мнение. Точно това прави конкурсът „Граждански будилник“.

Вашето дарение ще ни помогне да насърчим младите творци да пробуждат света около себе си чрез изкуството. Финансовата награда ще им даде допълнителен стимул и свобода да търсят нови форми за въздействие, да експериментират, да променят.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Български център за нестопанско право

Български център за нестопанско право
Адрес:
Гр. София 1000, ул. „Христо Белчев“ № 3, ет. 2
Имейл:
nadya@bcnl.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Мисията ни е да подкрепяме хората в България да могат свободно да се сдружават, да постигат заедно обществено полезните си цели и да изразяват своята гражданска активност в среда, която е насърчаваща, а не ограничаваща. Ние вярваме, че в едно демократично общество гражданските организации са важен елемент и двигател на позитивната промяна. За работата ни през последните 18 години сме помогнали на повече от 4000 граждански организации да подобрят правната си култура и да знаят как да се застъпват по-успешно за каузите си, да набират средства и да развиват свързана с мисията им стопанска дейност. През 2016 създадохме Къщата на гражданските организации – място с граждански заряд за активисти и организации, които работят в среда на споделени ценности и реализират съвместни инициативи.
България дарява

КАУЗА:
9-то издание на „Забранено за възрастни“, 5-9.10.2020 г, Смолян и областта

Дарителски механизми

Банкова сметка:

От 5 до 9 октомври 2020 г. 9-тото издание на фестивала „Забранено за възрастни“ ще представи 10 театрални и танцови представления за деца и младежи с над 35 представления на 25 сцени в Смолян и 20 други населени места в областта като Баните, Девин, Мадан, Рудозем, Смилян, Търън, Чепеларе, Чепинци, Момчиловци, Широка Лъка, Златоград, Борино, Неделино, Старцево, Елховец, Средногорци и др.

Фестивалът се организира от Фондация „За Родопите“ в сътрудничество с Община Смолян и с частичното съдействие на Министерство на културата, Фондация „Америка за България“, Програма „Изкуство в движение“, Фондация „Арт Офис“ и др. Медиен партньор е Програма „Христо Ботев“ на БНР. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието Смолян. Общини и кметства от Област Смолян също подкрепят събитието. Областният управител е патрон на програмата извън град Смолян.

Поради спецификата на района – малки населени места с малобройна детска публика, бедност и безработица, откъснатост и др., фестивалът има нужда от спомоществуватели и партньори, за да може да предостави на децата и младежите от региона достъп до висока професионална култура, създадена специално за тях от театрални и танцови трупи от България и чужбина. Възвращаемостта от продажба на билети /цена от 4 лв/ е в размер от 15 до 20 % от себестойността на фестивала, поради което провеждането му без допълнителна помощ е невъзможно.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „За Родопите“

Фондация „За Родопите“
Адрес:
Пощенска кутия 123, Смолян 4700
Имейл:
prf@prac.biz
Социални мрежи:
Фондация "За Родопите" е основана през 2000 г. от режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева с цел да предостави достъп на жителите на Средните Родопи до професионална съвременна култура. През 2004 г. фондацията основава Център за изкуства "За Родопите" в с. Бостина, общ. Смолян, който става средище на многобройни международни сценични изяви, осъществени на територията на Родопите, но не само. Фондацията се фокусира и върху работа с децата на Родопите, като през 2012 г. инициира най-голямото ежегодно театрално събитие на територията на Средните Родопи - фестивала "Забранено за възрастни", фокусирано върху представянето на професионални театрални и танцови спектакли за деца и младежи от България и чужбина в многобройни населени места на Област Смолян.
България дарява