fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
Фонд в подкрепа на възрастните хора от Северозапада

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Фондация Проект Северозапад създаде Патронажна кухня, която доставя храна в повече от 10 села. Вече 3 години осигуряваме домашни помощници за самотноживеещи възрастни хора, регулярно водим специалисти от водещи Софийски болници.
В работата си, ежедневно се сблъскваме със случаи на тежки лишения и недоимък, на самота и безизходност. Срещаме възрастни семейства, които могат да си позволят само една такса за храна или такива, които не могат да стигнат до лекар, възрастни хора без близки и подкрепа само от съседи.
За да можем да подкрепим старите хора и да подпомогнем достойната им старост искаме да създадем Фонд в Подкрепа на възрастните хора. Средствата от него ще бъдат използвани за частичано покриване на такси за храна, за осигуряване на домашен помощник, за покриване на лечение, когато това не се покрива от Здравните институции.
Средствата ще се разпределят след решение на екипа на Фондацията, заедно с представители на общинската власт и становище на социалните служби.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация Проект Северозапад

Фондация Проект Северозапад
Адрес:
с.Лютиброд, общ.Мездра
Имейл:
yana@severozapad.net
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Ние работим за това хората от Северозапада да живеят достойно, възрастните да имат своята независимост, а младите – възможности за развитие. Фондацията развива дейности насочени към осигуряване на патронажни грижи за възрастни хора и дейности, насочени към интеграция на младежи с интелектуални затруднения.
България дарява

КАУЗА:
Домашни грижи за възрастни хора

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Вече 17 години „Каритас“ помага на възрастни хора от цяла България. Медицинските сестри и социалните помощници към 9-та центъра за Домашни грижи на „Каритас“ посещават в домовете им възрастни хора от 14 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Ежедневното ни общуване с възрастните хора показва, че лицето на старостта е еднакво тъжно и в големия град, и в малкото село, и в Северозапада, и в Югоизтока. Бедността е превзела ежедневието на възрастните хора, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За възрастните хора обаче има алтернатива. Благодарение на услугата „Домашни грижи на „Каритас“, възрастните хора получават здравни и социални грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Услугата се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот.

Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и нелеки дни на старостта му. „Домашни грижи на „Каритас“ помагат на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами и че има хора, на които могат да разчитат.

Целта ни са 9000 лв. от дарения месечно. Вярваме, че заедно можем да постигнем повече!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
НКФ „Каритас България“

НКФ „Каритас България“
Адрес:
1504 София, ул. „Оборище“ №9
Имейл:
caritas@caritas.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Създадена през 1993 г., с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България, „Каритас България“ е федерация на независими епархийни католически организации. Като структура на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно. В изпълнение на това, „Каритас България“ подкрепя своите организации членки, които извършват социална дейност чрез своите структури по места. „Каритас България” е сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в обществена полза, вписано в Търговския регистър.
България дарява