Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
„Дари час“
Организация:
Дружество "Знание"
Инициативата „Дари час” цели формиране и повишаване на знанията и уменията на възрастните хора за работа с новите технологии.
Идеята е да се улеснят възрастните хора при свързването с близките си, които живеят извън страната. Да използват социалните мрежи, за да поддържат връзка с приятели, познати, деца и внуци. Да не се чувстват ненужни и самотни; да бъдат ангажирани и самостоятелни.
Дейностите за реализиране на инициативата са: обучения в малки групи (4-5 човека), в които доброволци подпомагат възрастните в процеса на усвояване на работата с компютър и социални мрежи.
За периода ноември 2014 - ноември 2018 г.са проведени 16 обучения, в които са обучени над 600 възрастни хора, средната възраст на които е 70 години.Резултати
След приключване на обученията, участвалите в него възрастни хора и младежи доброволци са:
• Младежите доброволци- превъзмогнали някои стереотипи, са придобили опит в обучение на възрастни, което е деликатна и специфична област.
• Възрастните - формирали и усъвършенствали уменията си за работа с компютъризползването на социалните мрежи и кореспондецията чрез тях.
Чрез тази инициатива, Дружество „Знание” подкрепя и подпомага общността, не само предоставяйки обучение, но и давайки възможност за социализация и ангажиране на възрастните хора в града.
Банкова сметка:
Дружество „Знание“
IBAN: BG 84RZBB91551067048418
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен банк