Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Как да отгледаш Родител
Организация:
фондация Благотворител
Вярваме, че най-добрата рецепта за щастливи хора и най-добрата превенция на негативните явления е да учим децата на честност, толерантност, отговорност, сътрудничество, радост, щедрост, търпение, уважение, благодарност!

През 2018 г. създадохме два наръчника „Уроци за сърцето” за педагози и възпитатели на деца в предучилищна и в начална училищна възраст. Много учители откриха в тях добър помощник при възпитанието на характера на децата и създаване на подкрепяща и творческа среда.
Опитът ни вече 8 години показва, че е жизненоважно образованието на сърцето да бъде част от програмата на българското училище. Но е също толкова важно да е част от живота на семейството.
Искаме да създадем книга за родителите, като признаем тяхната първостепенна роля и отговорност в изграждане на щастлива, творческа личност на детето и заедно с това да ги подкрепим в ролята им на брачни партньори, които искат да запазят топлината и близостта в семейството си.
Темите, които ще включим, са онези въпроси, от които зависи собственото ни израстване като партньори и родители:
 Защо днес е толкова трудно да изградим и запазим здраво семейство?
 Откъде знаем как да бъдем родители?
 Защо любовта невинаги е толкова хубава, колкото във филмите?
 Какви бедствия се случват, когато детето стане център на света?
 Спазваме ли правилата, които даваме на децата си?
Вашата подкрепа е ценна за нас! Може да научите за Програма добродетели от сайта ни www.dobrodeteli.bg и www.blagotvoritel.org.
Банкова сметка:
IBAN: BG12UNCR76301076593518
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк
Линкове към други платежни механизми:
фондация Благотворител Ученици доброволци променят България
Организация:
TimeHeroes
В цяла България има ученици, които искат да се чувстват полезни, да имат кауза и да бъдат уважавани от възрастните и съучениците си за това. Същевременно, малко от тях знаят какво конкретно могат да направят за града и общността си, или как да намерят съмишленици сред връстниците си.

Ученическите доброволчески клубове на TimeHeroes доказват вече четири учебни години, че с подкрепата на екипа ни има как над 500 младежи от 27 доброволчески клуба в 23 населени места в България да действат по проблемите, които забелязват в своите общности.

Миналата учебна година те организираха 115 инициативи, сред които почиствания на градски и планински паркове, посещения и четене на приказки на хоспитализирани деца, помощ в местни библиотеки, почистване от сняг на дворовете на самотно живеещи възрастни хора и много др.

Снимки и истории: blog.timeheroes.org/archive.

Освен че помагат на местни каузи, младежите развиват полезни умения, повишава се желанието им да посещават училище и се подобряват шансовете им за прием в добър университет.

Мрежата доброволчески клубове е любим проект на екипа на TimeHeroes. Втора година организацията няма финансиране за него и разчита на граждани и компании за:
- хонорар на координатор на мрежата, който подкрепя индивидуално всеки клуб през цялата година
- материали за всеки клуб (специален наръчник, календар с 30+ идеи за каузи, стикери, значки и др.)
- сертификати за активните герои

Повече за клубовете: bit.ly/TH-klubove

Благодарим за всяка подкрепа 🤘
Банкова сметка:
BG69UNCR70001522094213
Линкове към други платежни механизми:
TimeHeroes Повярвай в потенциала на всяко дете. Подкрепи учител по програма „Заедно в час“.
Организация:
Фондация "Заедно в час"
Образованието на децата в България до голяма степен зависи от фактори, които те не могат да контролират. Въпреки забележителните успехи на млади българи на международни олимпиади и състезания, за които чуваме в медиите, над 40% от българските младежи остават функционално неграмотни. Това означава, че не разбират смисъла на прочетен текст и не могат да прилагат елементарни математически познания в реалния живот.

Визията на „Заедно в час“ е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. Вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието и път към решението на всички тези предизвикателства. Затова търсим, обучаваме и развиваме уменията на хората, които искат да допринесат за качествено образование за всяко дете в България – образование, което създава работеща икономика и здраво общество.

С натрупания опит и идеи след двете години участниците в програмата продължават да допринасят дългосрочно за достъпа до качествено образование през работа в различни професионални сфери. Близо 80 % от възпитаниците на програмата продължават да работят в образователния сектор.

Подкрепете ни и станете част от нашата силна общност от настоящи участници, възпитаници на програмата и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогнем дългосрочно достъпа на учениците до качествено образование.
Банкова сметка:
BG14UNCR70001520540099
Линкове към други платежни механизми:
Фондация Кампания „За всяка шестица – жълтица!“
Организация:
СНЦ "Верният настойник"
Проектът „Жълтица за шестица” се роди от идеята ни да насърчим учениците в тяхното образование. Проблемът с ниския успех в училище е все по-нарастващ. Особено застрашени са деца от от социално слаби семейства или без родител. Фокусирани сме в следните институции : основното училище в с. Факия, където децата са от крайно бедни семейства, живеят в пансион и Центрове за настаняване от семеен тип в Бургаския регион, където децата са без родители и трябва сами да се подготвят, а възпитателите не могат да обгрижат достатъчно всички деца. Бедността, отдалечеността от семейството в пансион или липсата на родители са фактори, които влияят на успеха на учениците. На тях им е по-трудно при такива условия да постигат високи резултати. Затова, за да полагат по-голямо старание и да имат по-добри оценки, тези деца се нуждаят от допълнителен стимул.

Такъв стимул е кампанията „Жълтица за шестица”. Когато децата знаят, че ще получат награда за усилията си, това им дава допълнителна мотивация и те виждат, че ще бъдат оценени. Целта на кампанията е да събуди в тях тази мотивация и стремеж да постигат по-високи резултати в училище. Смятаме, че средствата, които се стремим да получим, ще бъдат добър стимул и награда за отличните оценки на учениците. Набраните средства от първия учебен срок се раздават на учениците според получените отлични оценки. За всяка шестица всяко дете получава 1 лв. Останалите средства се прехвърлят за следващия срок и заедно с новополучените на същия принцип.
Банкова сметка:
IBAN:BG57STSA93000017022467
BIC:STSABGSF
DSK BANK
Линкове към други платежни механизми:
СНЦ Летен лагер за финалистите в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee
Организация:
Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"
Основният проект на Фондация КОРПлюС е Националното състезание по правопис Spelling Bee. То е иницирано през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира на САЩ в България и през 2019 се състои за девета поредна година. Състезанието е за ученици до 7 клас и се провежда на три етапа - училищен, регионален и национален. Състезанието е една по-различна възможност за обогатяване на знанията по английски език на участниците, кaто развива речниковия им запас, подобрява произношението им и ги прави по-уверени при представяне пред публика. Тази година в състезанието се включиха над 6000 ученици от 295 училища от цялата страна.

В рамките на кампанията "България дарява" събираме средства за провеждане на едноседмичен езиков лагер за 30 национални финалисти и техните учители по английски език. По време на лагера учениците ще развият езиковите си умения, както и ще обогатят познанията си по американска история и култура, опазване на околната среда, доброволчество и толерантност. Учителите ще участват в разлини сесии за развиване на професионалните си умения, включващи практически идеи за разнообразяване на преподаването по английски език. Всички дейности се провеждат от англоговорящи доброволци и общуването с носители на езика е много ценно както за учениците, така и за учителите. Летният лагер Spelling Bee е незабравимо преживяване за всички участници!

За повече информация посетете сайта на състезанието: http://spellingbee.bg
Банкова сметка:
IBAN: BG89PIRB74241604202929
BIC: PIRBBGSF
Банка Пиреос България
Титуляр по сметка: Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС”
Линкове към други платежни механизми: