fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
ПОДКРЕПЕТЕ ДЕСЕТАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ НА “ЗАЕДНО В ЧАС”

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

За десета поредна година „Заедно в час“ организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас през първите три седмици на август. Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Тази година лятната академия ще се проведе в три училища, като искаме да достигнем до още повече ученици, които нямат възможност да си позволят частни уроци и смислени летни занимания. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху нуждите на ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптират спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”.

Академията е възможно да е напълно безплатна за родители и ученици, благодарение на вашата подкрепа!

Лятна академия


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Заедно в час“

Фондация „Заедно в час“
Адрес:
бул. "Цариградско шосе" 111В, Колайдър Активити Център
Имейл:
development@zaednovchas.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Мисията на "Заедно в час" е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.
България дарява

КАУЗА:
Наградата за 6 нови организации!

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

В момента у нас участват повече от 950 младежи, а за последните 6 години над 350 са постигнали Наградата.
За да се случи това, Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България” обучава и подкрепя училища и организации от цялата страна, които имат желание да бъдат представители на международно признатата програма. Обучава и сертифицира учители и служители, които влизат в ролята на вдъхновяващи Лидери на младите хора. Лицензионната такса за една организация, за да се включи в Наградата е 900 лв. и покрива подкрепата от фондацията в България, обучителен курс за лидери, консултации, обмен на добри практики, международни обучения, рекламни материали.
С настоящата кампания, част от инициативата “България дарява”, искаме да съберем таксата за 3 училища и 3 неправителствени организации, които имат мотивация да се включат в програмата, но нямат финансовата възможност да направят това.
Със събраната сума в размер на 5 400 лв., фондацията на Наградата:
◦ ще лицензира 6 организации;
◦ ще обучи най-малко 30 Лидери;
◦ ще даде възможност на минимум 150 младежи да се включат и да постигнат Международната награда на херцога на Единбург в България.
◦ ще подкрепя чрез консултации, обмен на добри практики, международни обучения, рекламни материали и други лицензираните училища и организации.

Подкрепете каузата на Наградата, защото така ставате част от общност, която подкрепя личностното развитие и ученето извън училище на младежи от цяла България!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация Международна награда на херцога на Единбург – България

Фондация Международна награда на херцога на Единбург – България
Адрес:
1000, София, ул. Цар Симеон 37, ет. 1
Имейл:
evgenia.kovatcheva@intaward-bg.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Международната награда на херцога на Единбург (накратко наричана Наградата) е програма, която изгражда универсални житейски умения в младите хора на възраст от 14 до 24 г. Това е Награда за смелостта да победиш себе си, да поемеш лична отговорност за своето собствено развитие и развитието на общността, в която живееш. Включвайки се в Наградата и развивайки ключови житейски умения, младежи на възраст 14-24 г. повишават възможността си за професионална и лична реализация. С подкрепата на опитен възрастен (т. нар. Лидер в програмата) си поставят индивидуални предизвикателни цели в 4 основни направления: доброволчество, развитие на умения, физическа активност и преживяват приключение в природата. Повече от 60 години над 1,3 млн. младежи в над 130 държави развиват универсални умения като постоянство, работа в екип, увереност и целеполагане.
България дарява

КАУЗА:
Да учим социална работа!

Дарителски механизми

Банкова сметка:

В България има един единствен, международно признат, учебник по социална работа, преведен на български език . Това е „Изкуството да се помага на индивиди, семейства и групи“ на Лаурънс Шулман, издаван веднъж през 1994 г. с отдавна изчерпан тираж. Книгата е силно търсена сред студенти, преподаватели и професионалисти.
Учебната литература по социална работа, писана от български автори на български език е оскъдна, несистематизирана.
Социалната работа е част от помагащите професии, от която в голяма степен зависи благополучието на силно уязвимите хора и деца.
Наличието на достъпна професионална литература и учебници на български език е ключов фактор за качеството на професионалната подготовка на социалните работници в България.
Фондация „Право на детство“ отваря дарителски фонд, чрез който да се финансират превод и издателска дейност за международно утвърдени учебници по социална работа.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Право на детство“

Фондация „Право на детство“
Адрес:
гр. Русе 7000, ул. Муткурова 37, бл. Генерал Паренсов
Имейл:
right@childhood.bg
Социални мрежи:
Нашата мисия е да работим за утвърждаване на човешките права и правата на децата, като прилагаме знание от различни научни и професионални области; да отстояваме равенство, не-дискриминация и най-добрия интерес на детето, като първо степенно съображение във всички действия, отнасящи се до децата.
България дарява

КАУЗА:
Равен старт за образованието на деца в неравностойно положение

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Фондация „Бъдеще за таланти” работи в посока обединение на граждански организации, които да си сътрудничат за развитието на дарителската култура в България.

От учредяването си през 2016г., фондацията организира събития и популяризира кампании на редица неправителствени организации. Сред проектите, които подкрепя, са училище Луи Браил, менторската програма „Скритите таланти на България” и училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ с. Русаля. От 2019г. работи по собствен проект – менторска програма в полза на учениците с дислексия #ЗнакМиДай.

Каузата:
Равен старт в образованието за деца в неравностойно положение
Цел:
Набиране на средства за отпускане на 15 стипендии на обща стойност 15 000 лв. за интензивно групово обучение по български език, математика и английски език. Освен допълнителна работа по текущия учебен материал, учениците ще се подготвят за изпитни тестове и матури.
Участници:
Ученици от 7-ми до 10-ти клас. За стипендиите ще могат да кандидатстват деца от гр. София чрез регистрационна форма на сайт: www.fftfoundation.com. Молбите ще бъдат разглеждани по реда на постъпването им от специално създадена за целта комисия.
Лектори:
Виолета Димитрова – преподавател по математика с над 30-годишна практика
Юлия Григорова – преподавател с дългогодишен опит по български език и английски език и съосновател на Институт за продължаващо обучение през целия живот.
Период на усвояване: втори срок на учебната 2019/2020г. и новата учебна 2020/2021г.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Бъдеще за таланти“

Фондация „Бъдеще за таланти“
Адрес:
ул. "Цар Самуил" 63
Имейл:
office@fftfoundation.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Фондация „Бъдеще за таланти” работи в посока обединение на граждански организации, които да си сътрудничат за възраждане и развитие на дарителската култура в България. От учредяването си през 2016г., фондацията организира събития и популяризира кампании на редица неправителствени организации. Сред проектите, които подкрепя, са училище Луи Браил, менторската програма „Скритите таланти на България” и училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца "Димитър Екимов" с. Русаля.
България дарява

КАУЗА:
ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИЯТ ДУХ НЯМА ВЪЗРАСТ – УСМИВКАТА ПРАВИ СИЛАТА

Дарителски механизми

Банкова сметка:

От 2013 до 2019г. СНЦ „УСМИВКА“ организира повече от 40 национални конкурси за деца и юноши от цяла България.
Един от най-интересните е проведеният за първи път в Бургас и региона – Борса – изложение за идеи и продукти създадени и реализирани от малки деца с големи идеи Nextbig.me – 2019 г. www.nexbig.mе
Какво е общото между успеха на Бил Гейтс, Джеф Безос, Сергей Брин, БИЙТЪЛС, Андре Агаси, Тайгар Уудс, Дейвид Бекъм?
Всички те от деца са мечтали да изградят нещо велико!

Инициативата е за деца от 5 до 15 г. от цяла България, които притежават иновативни идеи и имат желание да ги споделят с много хора, за да привлекат съмишленици и поддръжници.
По време на самото представяне се провежда обучение от специалисти, които запознават децата с идеята на бизнес-плана, изграждане на стратегия за стартиране на бизнес, построяване на SWOT – анализ, създаване на умения за водене на преговори, набиране на средства и възможности за реализиране на идеята. Тези умения, които децата придобиват на Борсата, ще им помогнат в бъдеще да са по-успешни и мотивирани при реализирането на идеите им.
Ние даваме възможност на децата да бъдат истински предприемачи, да придобият опит, който никога няма да забравят и самочувствие, което винаги ще им помага да постигат мечтите си.
Ние даваме ценни уроци, възможност за практика и показваме начини, как да превърнат страстта си в креативни умения.

Подкрепете ни, за да помогнем още сега детските идеи да се превърнат в реалност.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „УСМИВКА“

Сдружение „УСМИВКА“
Адрес:
гр, Бургас ул. "Янко Комитов " 4
Имейл:
mitka_g@abv.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Да подкрепим чрез информационни кампании, събития, регионални и нац. конкурси личностното развитие на деца и млади хора чрез креативност, откриване и развитие на творческите им заложби; Да помогнем осмисляне на свободното им време чрез форми на самоутвърждаване и изява на личността им; Да подкрепим възпитание на децата в хуманност, партньорство толерантност; Да кажем заедно НЕ на агресията и тормоза както в реалността така и в социалните мрежи; Да подкрепим изграждане и развитие на устойчива ценностна система ; Да възпитаме любов към природата и навици за опазване на околната среда; Да съхраняваме културните традиции на България; Да помогнем за развитие на здравословно отношение на децата към себе си, самоуважение и самоувереност; Да възпитаваме здравословен начин на живот, навици и здр. хранене.
България дарява

КАУЗА:
Да погледнем смело към звездите!

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Основата за просперитета, техническото развитие и научния прогрес на всяко общество са децата и степента на тяхната образованост. Качеството на образованието е пряко свързано и с условията за осъществяването му. Възможностите на талантливите младежи за развитие в конкретно поприще са ограничени без наличието на алтернативни пътища, по които да навлязат по детайлно в материята на избраната от тях дисциплина. Това става възможно благодарение на Националните школи по природни науки, осигуряващи добра база, лабораторни условия и високо квалифицирани университетстки преподаватели.

Дисциплините по Астрономия и Астрофизика отсъстват от общообразователния план на българските училища, което от своя страна изправя ръководителите и техните възпитаници в неравностойна позиция спрямо останалите отбори по природни науки, получаващи сериозна част от знанията си още в учебната стая. Това поражда необходимостта от значителни средства за организацията, обученията и самата практическа подготовка на децата преди Националните и Международни състезания.

Ние сме Сдружение на олимпийските отбори по природни науки и от създаването ни през 2010-та година основната ни мисия е осигуряване на финансови източници, организация, логистика, подпомагане и подготовка на младежите – олимпийците на България по природните науки.

Подкрепяйки нашите олимпийци, в действителност, Вие допринасяте за вашето по-светло бъдеще, защото инвестицията в образованието на децата ни е инвестиция в нашето по-добро утре.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение на олимпийските отбори по природни науки

Сдружение на олимпийските отбори по природни науки
Адрес:
гр. София, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 1
Имейл:
development@olympicbg.org
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Основната мисия на Сдружението е да подкрепя и насърчава олимпийските отбори по природни науки – отборите по математика, информатика, математическа лингвистика, физика, млади физици, биология, химия и отбора по астрономия и астрофизика за подготовка и участие в международни олимпиади и състезания. Съдействието на СООПН не се изчерпва единствено с финансова помощ - организацията на извънкласни школи, координация, логистика, осигуряването на цялостна подготовка на олимпийците за международни състезания, ангажимента за информираност на обществото относно тяхното представяне, провеждане на Годишни олимпийски срещи, ежемесечни Алумни срещи, целящи изграждането на силно ядро от бивши, настоящи и бъдещи олимпийски състезатели; срещи на Олимпийския Пресклуб и редица други социални активности са неизменна част от дейността на Сдружението.
България дарява

КАУЗА:
Ментор за всеки ученик! ABLE Mentor подкрепя учениците в кариерния им избор.

Дарителски механизми

Банкова сметка:

ABLE Mentor вече 6 години подкрепя ученици в гимназиален курс да развиват потенциала си. 6 години означават неспирна работа на доброволци, благодарение на които имаме 12 реализирани сезона в 12 града и сме се докоснали до над 1500 участници.

Наш приоритет е да направим възможността ученици да работят с ментор да е достъпна за всеки в България, за да получат подкрепа в кариерния им избор след завършване на гимназия. Затова стартирахме първата подобна за България онлайн програма за менторство. В първото ѝ издание се включиха ученици от всички краища на България – Пловдив, Кюстендил, Бургас, Русе, Сливен, село Галиче, както и ментори от София, Копенхаген, Милано и Дъблин. Сезонът е с продължителност 3 месеца и се провежда в онлайн среда с помощта на технически средства. Екип от на тридесет доброволци осъществява и координира 10 уебинара, в рамките на които се провеждат обучения за менторство, презентационни умения, поставяне на приоритетни цели в живота и кариерно ориентиране, провеждани от водещи професионалисти. Всеки сезон завършва с видео презентации от участниците, които представят работата си по време на програмата.

За реализирането на следващ сезон в онлайн формат имаме нужда от финансова подкрепа в размер на 4000лв. Средствата ще помогнат за провеждане на кампания за набиране на участници и техническо обезпечаване. В него ще участват нови 30 ученици, които ще получат насоки за кариерния си от техните ментори.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Асоциация на българските лидери и предприемачи

Асоциация на българските лидери и предприемачи
Адрес:
София 1000, ул. Сердика №20, ет.2
Имейл:
nnikolov@ablebulgaria.org
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Мисията на ABLE e да развива активно гражданското общество, да вдъхновява лидерство и да разпространява предприемаческата култура в България. За последните 7 години членове на организацията са стартирали успешно редица проекти - ABLE Council Leaders, Leaders Talk, Leadership.bg и две последователни години регионалните финали на Central European Startup Awards. Един от най-успешните и дългосрочни проекти на Асоциацията на българските лидери и предпиемачи е ABLE Mentor. ABLE Mentor се стреми да насърчава всички тези ценности сред учениците и да култивира проактивното и отговорно общество в България. Нашата мисия е да подкрепяме учениците да развиват потенциала си, за да виждаме вдъхновени млади хора, които действат.
България дарява

КАУЗА:
МЛАД БЛАГОТВОРИТЕЛ – финансираме проекти с каузи на ученици

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Дарете средства на младежите да променят средата, в която живеят! За един по-справедлив свят!
Повярвайте, учениците знаят как да постигнат промяната!

Конкурсът „Млад Благотворител“ се създаде от желанието на ученици да подпомогнат свои съученици в нужда. Обърнаха се към нас с молба да им помогнем да реализират своите благотворителни инициативи. Получи се чудесно. Затова от 4 години даваме възможност на ученици от 7 – 12 клас да превърнат своя идея в проект, с който да кандидатстват за финансиране от фондацията.
Конкурсът цели да активизира младите хора да развият способности за управление на проекти и желание за доброволчество. Учениците могат да работят в приятелски екипи, което прави дейността устойчива и развива умения за партньорство!

Тази година фондацията обяви тематичен спектър за проектите:
– опазване и грижа за околната среда;
– съхраняване на музикалното наследство на България;
– подкрепа за деца или възрастни в нужда.

От опита ни в предходните години знаем, че учениците са новатори, които умеят да състрадават и творят, имат сетивност за заобикалящата ги среда и са готови да вложат енергия в добрата промяна. Затова можем да им се доверим!
Вярваме, че в процеса на изпълнение на проекта, учениците развиват качества като отговорност, целеустременост, творчество, постоянство, грижовност, добрина, щедрост, съчувствие, упоритост, смелост, единство. Качества, които ще им бъдат от полза на всеки етап в тяхното развитие като бъдещи студенти и отговорни личности.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
фондация Благотворител

фондация Благотворител
Адрес:
София 1527, ул. Панайот Волов" № 11
Имейл:
office@blagotvoritel.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Повече от 15 години подпомагаме образованието и професионалната насоченост на младежи, лишени от родителски грижи, чрез стипендии за висок успех и професионални курсове. Ние вярваме, че най-голямата ценност в обществото са децата и e важно да подкрепяме тяхното уникално развитие и реализация. Затова съдействаме за укрепване на благородните качества на характера и устойчива промяна на средата чрез образователни проекти, насочени към деца и ученици в различни учебни заведения в цялата страна. Благотворител вече 9 години работи за образование на сърцето. Над 18 000 деца и ученици от 120 училища и детски градини участваха в часове по добродетели. Вече 4 години фондацията финансира проекти с каузи на ученици в национален конкурс "Млад Благотворител". Доброволчеството изгражна характера на учениците и ги прави отговорни и силни личности.
България дарява

КАУЗА:
Ученически кът за позитивно междучасие в НУ „Яне Сандански“ – град Разлог

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Мечтаете ли и вие за междучасия в училище, изпълнени с вълнение, игри и смях вместо скука, агресия, обиди и сълзи? Чудите ли се и вие какво ли би било децата ни да (пре)откриват парченца от най-доброто в себе си, своите силни страни на характера, и то в любимо за тях време? Представяте ли си и вие приятелствата между съученици и връзките между ученици и учители, създадени на по обща игра в коридора на училището? Ако е така, то вече разбирате за какво се борим начални учители и ментори за характер по Характер.бг в НУ “Яне Сандански” – град Разлог!

Като внедряващи позитивното образование, учители и ментори работим да организираме ежедневната дейност в училището като позитивна и да създадем учебна среда, подпомагаща учениците да развиват 7 силни страни на характера с 30 поведения по тях, предсказващи постигането на позитивни резултати в училище и в живота. Създадохме етос за характер по стените в класните стаи, коридорите и двора, представящ “по детски” силни страни на характера като упоритостта и благодарността и поведения като да приключваме започнатото и да признаваме направеното от другите за нас. Сега мечтаем да създадем ученически кът за характер в училището, в който учители и ментори да въвличаме учениците в смислени дейности и игри в междучасието, създаващи ежедневно поводи за развитие на характера, позитивни взаимоотношения и оптимална почивка между часовете. За тази цел имаме нужда от 1,800 лева, с които да създадем и оборудваме кътчето. Подкрепете ни!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Общност Каузи и Начинания“

Сдружение „Общност Каузи и Начинания“
Адрес:
ул. "Бела река" 72, град Разлог, 2760
Имейл:
nachinanie.bulgaria@gmail.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
ОКиН сме социална старт-ъп общност за развитие и качество на живот чрез социални иновации. Преоткриваме практическата мъдрост като алтернатива на бюрокрацията и свръхрегулацията в обществото и характера на човека като решение отвътре на проблемите и възможностите отвън. Със социалния си проект "Характер.бг" работим върху разработването на онлайн платформа за благополучие и характер в България, подпомагаща деца, възрастни, организации и общности да намираме, култивираме и живеем съгласно най-доброто в себе си. Утвърждаваме характера като фактор за успех в училище и в живота чрез цялостен подход, включващ тематични офлайн преживявания като училищни работилници за ученици и позитивни занимания за деца, семинари за родители, обучения за учители, методическа подкрепа по позитивно образование за училища и детски градини, ресурси, меки събития.
България дарява

КАУЗА:
Подкрепете Националното състезание по правопис на английски Spelling Bee

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Платформи за дарения:

Можете ли да си представите младежи, които наистина обичат правописа и не разчитат на автоматичния редактор в смартфона си? Такива са именно изявените участници в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee! Правилата са прости – всеки състезател трябва да произнесе произволна дума буква по буква, за да продължи в следващия кръг, но английският крие много трудности. От основаването на Spelling Bee през 2011г. до днес хиляди ученици в цялата страна са изпитали уменията си пред публика в оспорвана надпревара със свои връстници. През учебната 2019-2020г. състезанието ще достигне до 298 училища в България.
Наградата за финалистите в Националния кръг е възможността да се включат заедно със своя учител по английски език в Летен лагер с англоговорящи доброволци, по време на който не само развиват уменията си за общуване на езика, но и дискутират по важни теми като опазването на околната среда и безопасността в Интернет. От своя страна учителите обменят опит и добри практики на преподаване.

Spelling Bee е част от усилията ни цялостно да подобрим преподаването на английски в България, насърчим постоянството и самоувереността у младежите и допринесем за изграждането им като лидери и активни граждани.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“

Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“
Адрес:
София 1124, бул. Евлоги Георгиев 68, ет. 2, ап. 4
Имейл:
info@spellingbee.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Фондацията е създадена като приемник на Корпус на мира на САЩ в България с основна цел да развие потенциала на младите хора в България. Организацията насочва усилията си към разнообразяване и подобряване на обучението по английски език, обогатяване на професионалните и социални умения на личности, организации и общности и насърчаване развитието на лидерски умения сред младежтa. Двата ѝ основни проекта са Националното състезание по правопис на английски език и Националното състезание по творческо писане на английски език. Фондацията също така организира обучения за учители с цел да подпомогне професионалното им развитие и възприемането на повече иновативни подходи на преподаване и добри практики в българските училища.
България дарява

КАУЗА:
Достъп до наука за всяко дете

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Платформи за дарения:

Стремежът за осигуряване на равен достъп до качествено и хуманно образование за всеки човек е не само филантропска ценност, а и обществена необходимост.
Създадена с мисията да вдъхновява малките за наука и знание чрез игра, преживяване и действие, фондация „Музейко“ вярва, че всеки е ценен със своята уникалност и трябва да има възможност за пълноценна изява. С визията, че образованието трябва да бъде овластяващо и приобщаващо, стартирахме програма „Музейко за всяко дете“, която работи за премахването на видимите и невидимите бариери пред света на науката и изкуството.
Целта ни е да осигурим привлекателна и безопасна среда, в която децата да се чувстват приети и участващи, в която не се страхуват да задават въпроси, да правят грешки и да имат смели мечти.
Избирайки нашата кауза, Вие давате възможност на деца в неравностойно положение и/ли от семейства с ниски доходи от цялата страна да се доближат до науката – да учат, откриват, изследват, експериментират.
Вашата подкрепа ще осигури средства за вход и образователни занимания в първия в България детски научен център „Музейко“, както и за провеждането на научни работилници от екипа на „Музейко“ в детски градини, училища и социални услуги за деца с увреждания и лишени от родителска грижа в цялата страна.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Музейко“

Фондация „Музейко“
Адрес:
гр. София 1000, ул. Мальовица № 6
Имейл:
muzeiko@muzeiko.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Музейко е организация с нестопанска цел. Нашата мисия е да провокираме интереса на децата към науката и изкуството чрез игра. Правим това чрез различни програми и дейности за семейства и училищни групи в Научния център „Музейко“, където всичко е премислено до най-малката подробност – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството за интерактивни експонати, всеки от които събужда любопитство у децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства. Цялото съдържание и програмите на Музейко са разработени от водещи учени, преподаватели и дизайнери и са в съответствие със съвременните тенденции в образованието. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала на децата.
България дарява

КАУЗА:
Безплатни уроци на български език по икономика в Кан Академия

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

44% от българските деца са функционално неграмотни по математика, 39% по четене. Българският ученик е изостанал с 1,5 години в сравнение с ученик от ОИСР и успехът му силно зависи от социално-икономическото му положение. 45 000 български учители ще се пенсионират в следващите 10 години.

С Кан Академия можем да решим значителна част от тези проблеми. Това е първият и най-голям сайт за общо образование в света, който от създаването си през 2006 г. има мисията да дава равен шанс и безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Ние, от “Образование без раници”, отговаряме за българската версия.
Кан Академия се ползва от над 70 млн. потребители по света. Има над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по всички общообразователни предмети, и не само. Дава възможност на всеки да учи със своето темпо, в и извън училище, с или без учител. Обяснява по лесен начин дори сложен материал. Дава на учениците постоянна обратна връзка за напредъка им и им предлага с какво да продължат. През виртуални класове учителят задава самостоятелна работа, следи кой как се справя и дава индивидуална помощ. Родителите – също. Изследвания по света доказват, че Кан Академия повишава успеха в училище и мотивацията за учене.

На български език вече сме превели над 5000 видео урока и десетки хиляди упражнения и статии по математика, химия, биология, здраве и медицина, информатика, физика, астрономия. Работим над история, музика и философия.

С Ваша помощ: превод на уроци по икономика


ОРГАНИЗАЦИЯ:
“Образование без раници”

“Образование без раници”
Адрес:
ул. Сердика 20, София 1000 (споделено пространство на Move.bg, ет. 2)
Имейл:
hi@obr.education
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Мисията ни е да подобрим качеството на образованието в България, стъпвайки на утвърдени практики и новите технологии. Основният ни проект е локализацията на най-голямата образователна платформа в света - Кан Академия (bg.khanacademy.org) - безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света. Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители и събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени безплатни дигитални инструменти, за развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие” и критическо мислене, за иновативни обучителни практики от цял свят.
България дарява