fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
Да създадем Зелен образователен център заедно!

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Зеленият образователен център ЕЛА ще бъде място, където потопени в природата, учениците ще развиват своята креативност, увереност и аналитично мислене. Вече купихме старо училище с 4000 кв. м. двор и го превръщаме във впечатляващ обучителен парк, достъпен за всички деца, отчитайки техните различия.

40% от българските ученици са функционално неграмотни и нямат достъп до качествено кариерно ориентиране, още по-малко се чувстват вдъхновени и имат познанията как да се развиват и живеят заедно и да спасят планетата. Национално представителното ни изследване от 2016 г. показа, че тринадесетгодишните деца почти нямат планове или мечти за бъдещето си. Тази тенденция е още по-осезаема при децата от уязвими групи, които трудно виждат собствения си принос към обществото.

Създаваме място, където учениците ще виждат как знанията от училище ще намерят приложение в професионалния им живот и всекидневие. Центърът ще представя различни технологии на бъдещето и начини за свързване с природата в подкрепяща атмосфера на неформално учене. Децата ще участват в работилници като дърводелство, отглеждане на пчели, програмиране, градинарство, готвене, туристическо ориентиране и механика. Центърът ще развива онези качества на децата, които са им нужни, за да станат отговорни към природата възрастни, способни да отговорят на променящите се изисквания на пазара на труда.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение за споделено учене ЕЛА

Сдружение за споделено учене ЕЛА
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
Имейл:
office@cie-bg.eu
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Сдружение за споделено учене ЕЛА ( доскоро Център за приобщаващо образование) е организация, която подкрепя развитието на децата повече от 20 години. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде прието и ценено, и заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят. Работим с деца и ги насърчаваме да са отговорни към себе си и към заобикалящия ги свят, да развиват силните си страни, да се чувстват значими, да бъдат даващи, успешни и щастливи.
България дарява

КАУЗА:
Смислени и интересни дейности за тийнейджъри, пълноценно общуване, време „без телефони“

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Чудесното и уютно младежко пространство „ХамелеON“ е едно различно място във Варна, в което тийнейджърите се чувстват на мястото си. Кътове за разговори, кътове за релакс или четене/учене с музика, кътове за раздвижване с фитнес уреди, кухненски кът, кът за настолни игри, дори провеждане на партита.

При нас тийнейджърите идват с приятели и прекарват известно време заедно, или най-често участват в някое от многобройните тематични събирания вечер или в почивните дни и през ваканциите. Темите на събиранията са разнообразни – настолни игри, приготвяне на топли напитки или шейкове, общуване на френски език, вечер на млади таланти (музиканти), йога, нощно четене, семинар за повишаване на самоувереността/справяне с конфликти и др., приготвяне (и похапване) на вкусен десерт, среща с известна интересна личност, здравословно хранене и отслабване, семинар за млади предприемачи, арт занятия и много други. Организираме излети, велоразходки, спортни дейности на открито и сред природата и др.

ХамелеON е място за общуване, учене, практикуване, мечтаене, реализиране на нови идеи.

Място за забавление, релакс и вдъхновение.

Място като никое друго във Варна!

Тук тийнейджърите осмислят няколко часа в полезни и интересни дейности, заедно с връстници, запознават се с нови хора, научават нови неща, изявяват се.

В младежко пространство ХамелеON помагаме на тийнейджърите да общуват пълноценно, да развиват умения и да прекарват време „без телефони“.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Няма невъзможни неща“

Сдружение „Няма невъзможни неща“
Адрес:
Варна, ул. Ген. Радко Димитриев 7А
Имейл:
klubhvarchilo@abv.bg
Социални мрежи:
Сдружение "Няма невъзможни неща" от 2015 г. развива младежки дейности с цел подпомагане развитието на ученици и младежи – провеждаме практически и обучителни занятия в разнообразни теми – доброволчество, предприемачество, личностно развитие, здравословен и активен начин на живот, близост до природата, използване на соларна енергия и рециклиране и др. Всички дейности се посещават с голям интерес от ученици и младежи, заради методите "учене чрез правене" и "учене чрез преживяване", които екипът обучители използва, заради позитивната и мотивираща среда и отношение, което получават.
България дарява

КАУЗА:
Фестивал „(не)Възможното образование“ – да работим заедно за доброто образование на нашите деца

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Фестивал “(не)Възможното образование” стартира през 2017 г. с основна цел да представя добри образователни практики и да предизвика дискусия за развитието на образованието у нас. В трите издания досега участваха над 2 500 учители, директори, училищни психолози, представители на институции и родители. Представени бяха над 20 документални филмa и лекции, субтитрирани на български от нас, проведени – над 30 дискусии и 12 работилници. Филми от Фестивала показахме в над 10 български града.

По време на Фестивала запознаваме посетителите с разнообразните методи на човеколюбиво образование по света и България, като сугестопедия, Монтесори, Валдорф, демократично, слънчева педагогика, педагогика на сътрудничеството и други. Повече за съдържанието вижте ТУК.

Желанието ни е Фестивалът да остане достъпен за всеки, заинтересован от развитието на образованието в България. Постигаме го чрез доброволчески труд и дарения.
Вашето дарение ще подкрепи подготовката на Фестивала и ще бъде използвано за минимално възнаграждение на доброволния труд на хората, ангажирани с каузата.

През годините събитието се утвърди като място за среща на учители и родители, които имат възможност да се припознаят като съюзници в общата цел за развитие на образованието в България.

Необходимо е да осигурим устойчивост на Фестивала. Вашата подкрепа ще ни даде ясен знак, че това, което правим е нужно и ценно.

Подкрепете ни, като използвате формата за дарение!

Благодарим!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Общност за демократично образование

Общност за демократично образование
Адрес:
: град София, жк. Младост 4, ул. „Нов ден“, бл. 429, вх. 3, ап.102
Имейл:
dem.edu.bg@gmail.com
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Общност за демократично образование (ОДО) е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Учредено е през януари 2014 г. и има за цел подпомагане развитието на активна гражданска позиция в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието. Мисия на ОДО е популяризирането на философията и принципите на демократичното образование. Основен негов проект е Център за демократично учене, чийто образователен модел отразява ценностите на хуманистичната психология – достойнството, правата и свободите на личността, принципи на съвременната педагогика за отношение към децата и съвременната психология за процеса на учене. ОДО извършва обучения за учители и родители, преводи на видеа, статии и други материали за демократично образование. Фестивал (не)Възможното образование също е проект на ОДО, иницииран в края на 2017
България дарява

КАУЗА:
Читателски клубове „Бисерче вълшебно“

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Вярваме, че всяко българско дете трябва да има шанс да се превърне в успешен възрастен, и най-прекият път за постигане на тази цел е чрез четене. Знаем също, че няма нечетящи деца, а само такива, които все още не са срещнали любимата си книга. Затова влязохме в ролята на феята от приказките и се заехме да помагаме на деца от цяла България да се срещат с книгите.

През 2019 г. създадохме мрежа от Читателски клубове „Бисерче вълшебно“, в която се включиха над 4600 деца между 5 и 16 г. С помощта на сърцати и неуморни учители и библиотекари децата от клубовете се срещат поне веднъж месечно, за да представят, обсъдят, разиграят или просто да си поговорят за избрана книга.

„Може ли да се събираме всеки ден?“
„Разумът казва, че имаме още домашни за писане, а сърцето вика „Клуб, клуб!”

Тези думи на участници в читателски клубове през 2019 г. показват неподправения интерес на децата и нуждата им от клубни занимания. Нашата роля е да им осигурим нови качествени съвременни детско-юношески книги и насоки за работа с тях за учителите и библиотекарите.

За да се случат вълнуващите срещи на децата с книгите са ни необходими средства за:
• Купуване на избрани заглавия от номинираните за Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2020
• Разработване на работни материали
• Покриване на част от разходите на деца от страната за участие в годишната среща на читателските клубове през април 2020 г. в София


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Детски книги“

Фондация „Детски книги“
Адрес:
1113 София, ул. Самоков 3, ет. 11, ап. 51
Имейл:
editors@detskiknigi.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Фондацията е създадена през 2013 г. с мисията да подобри живота на децата чрез повишаване на грамотността им и насърчаване на четенето за удоволствие. Сред провежданите кампании са Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” (2013-2018) и Национална кампания „Читателска щафета” (2012-2016). Фондацията е номиниращ орган за една от най-големите награди за детско-юношеска литература в света – Мемориалната награда „Астрид Линдгрен”, а от 2017 г. е член на европейската мрежа за насърчаване на четенето EURead.
България дарява

КАУЗА:
ПОДКРЕПЕТЕ ДЕСЕТАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ НА “ЗАЕДНО В ЧАС”

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

За десета поредна година „Заедно в час“ организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас през първите три седмици на август. Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Тази година лятната академия ще се проведе в три училища, като искаме да достигнем до още повече ученици, които нямат възможност да си позволят частни уроци и смислени летни занимания. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху нуждите на ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптират спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”.

Академията е възможно да е напълно безплатна за родители и ученици, благодарение на вашата подкрепа!

Лятна академия


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Заедно в час“

Фондация „Заедно в час“
Адрес:
бул. "Цариградско шосе" 111В, Колайдър Активити Център
Имейл:
development@zaednovchas.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Мисията на "Заедно в час" е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.
България дарява

КАУЗА:
Наградата за 6 нови организации!

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

В момента у нас участват повече от 950 младежи, а за последните 6 години над 350 са постигнали Наградата.
За да се случи това, Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България” обучава и подкрепя училища и организации от цялата страна, които имат желание да бъдат представители на международно признатата програма. Обучава и сертифицира учители и служители, които влизат в ролята на вдъхновяващи Лидери на младите хора. Лицензионната такса за една организация, за да се включи в Наградата е 900 лв. и покрива подкрепата от фондацията в България, обучителен курс за лидери, консултации, обмен на добри практики, международни обучения, рекламни материали.
С настоящата кампания, част от инициативата “България дарява”, искаме да съберем таксата за 3 училища и 3 неправителствени организации, които имат мотивация да се включат в програмата, но нямат финансовата възможност да направят това.
Със събраната сума в размер на 5 400 лв., фондацията на Наградата:
◦ ще лицензира 6 организации;
◦ ще обучи най-малко 30 Лидери;
◦ ще даде възможност на минимум 150 младежи да се включат и да постигнат Международната награда на херцога на Единбург в България.
◦ ще подкрепя чрез консултации, обмен на добри практики, международни обучения, рекламни материали и други лицензираните училища и организации.

Подкрепете каузата на Наградата, защото така ставате част от общност, която подкрепя личностното развитие и ученето извън училище на младежи от цяла България!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация Международна награда на херцога на Единбург – България

Фондация Международна награда на херцога на Единбург – България
Адрес:
1000, София, ул. Цар Симеон 37, ет. 1
Имейл:
evgenia.kovatcheva@intaward-bg.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Международната награда на херцога на Единбург (накратко наричана Наградата) е програма, която изгражда универсални житейски умения в младите хора на възраст от 14 до 24 г. Това е Награда за смелостта да победиш себе си, да поемеш лична отговорност за своето собствено развитие и развитието на общността, в която живееш. Включвайки се в Наградата и развивайки ключови житейски умения, младежи на възраст 14-24 г. повишават възможността си за професионална и лична реализация. С подкрепата на опитен възрастен (т. нар. Лидер в програмата) си поставят индивидуални предизвикателни цели в 4 основни направления: доброволчество, развитие на умения, физическа активност и преживяват приключение в природата. Повече от 60 години над 1,3 млн. младежи в над 130 държави развиват универсални умения като постоянство, работа в екип, увереност и целеполагане.
България дарява

КАУЗА:
Да учим социална работа!

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Съвременната социална работа е естествено продължение на човешкото желание да си помагаме и да градим заедно общество.

Обучението по социална работа в Европа спазва високи стандарти за качество. На фона на това в България, държавните стандарти позволяват като социални работници да работят хора със средно образование. Дори да променим това, ние не разполагаме с утвърдени съгласно международните стандарти за качество учебници по социална работа на български език. Резултата от това са проблемите в професията и множество социални кризи в обществото.

За да променим това ние ще преведем и издадем последната версия на емблематичният учебник по социална работа „Изкуството да помагаш на индивиди, семейства, групи и общности” на проф. Лоурънс Шулман, съдържащ 888 стр., чиято по-кратка първа версия е превеждана през 1995г., но тиражът и е отдавна изчерпан. Това е ключов за професионалисти от помагащите професии учебник, наричан не случайно „Библията на социалният работник“.

Целта ни е чрез кампанията да съберем 3 400лв., с които ще дарим 50 учебника на университетски библиотеки в страната. За да учим социална работа и да помагаме професионално, отговорно, с грижа!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Право на детство“

Фондация „Право на детство“
Адрес:
гр. Русе 7000, ул. Муткурова 37, бл. Генерал Паренсов
Имейл:
right@childhood.bg
Социални мрежи:
Нашата мисия е да работим за утвърждаване на човешките права и правата на децата, като прилагаме знание от различни научни и професионални области; да отстояваме равенство, не-дискриминация и най-добрия интерес на детето, като първо степенно съображение във всички действия, отнасящи се до децата.
България дарява

КАУЗА:
Равен старт за образованието на деца в неравностойно положение

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Фондация „Бъдеще за таланти” работи в посока обединение на граждански организации, които да си сътрудничат за развитието на дарителската култура в България.

От учредяването си през 2016г., фондацията организира събития и популяризира кампании на редица неправителствени организации. Сред проектите, които подкрепя, са училище Луи Браил, менторската програма „Скритите таланти на България” и училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ с. Русаля. От 2019г. работи по собствен проект – менторска програма в полза на учениците с дислексия #ЗнакМиДай.

Каузата:
Равен старт в образованието за деца в неравностойно положение
Цел:
Набиране на средства за отпускане на 15 стипендии на обща стойност 15 000 лв. за интензивно групово обучение по български език, математика и английски език. Освен допълнителна работа по текущия учебен материал, учениците ще се подготвят за изпитни тестове и матури.
Участници:
Ученици от 7-ми до 10-ти клас. За стипендиите ще могат да кандидатстват деца от гр. София чрез регистрационна форма на сайт: www.fftfoundation.com. Молбите ще бъдат разглеждани по реда на постъпването им от специално създадена за целта комисия.
Лектори:
Виолета Димитрова – преподавател по математика с над 30-годишна практика
Юлия Григорова – преподавател с дългогодишен опит по български език и английски език и съосновател на Институт за продължаващо обучение през целия живот.
Период на усвояване: втори срок на учебната 2019/2020г. и новата учебна 2020/2021г.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Бъдеще за таланти“

Фондация „Бъдеще за таланти“
Адрес:
ул. "Цар Самуил" 63
Имейл:
office@fftfoundation.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Фондация „Бъдеще за таланти” работи в посока обединение на граждански организации, които да си сътрудничат за възраждане и развитие на дарителската култура в България. От учредяването си през 2016г., фондацията организира събития и популяризира кампании на редица неправителствени организации. Сред проектите, които подкрепя, са училище Луи Браил, менторската програма „Скритите таланти на България” и училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца "Димитър Екимов" с. Русаля.
България дарява

КАУЗА:
ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИЯТ ДУХ НЯМА ВЪЗРАСТ – УСМИВКАТА ПРАВИ СИЛАТА

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

От 2013 до 2019г. СНЦ „УСМИВКА“ организира повече от 40 национални конкурси за деца и юноши от цяла България.
Един от най-интересните е проведеният за първи път в Бургас и региона е „Борса – изложение за идеи и продукти създадени и реализирани от малки деца с големи идеи“ Nextbig.me – 2019 г. http://www.nextbig.mе

Какво е общото между успеха на Бил Гейтс, Джеф Безос, Сергей Брин, БИЙТЪЛС, Андре Агаси, Тайгар Уудс, Дейвид Бекъм? Всички те от деца са мечтали да изградят нещо велико!

Инициативата е за деца от 5 до 15 г. от цяла България, които притежават иновативни идеи и имат желание да ги споделят с много хора, за да привлекат съмишленици и поддръжници.

По време на самото представяне се провежда обучение от специалисти, които запознават децата с идеята на бизнес-плана, изграждане на стратегия за стартиране на бизнес, построяване на SWOT – анализ, създаване на умения за водене на преговори, набиране на средства и възможности за реализиране на идеята. Тези умения, които децата придобиват на Борсата, ще им помогнат в бъдеще да са по-успешни и мотивирани при реализирането на идеите им.

Ние даваме възможност на децата да бъдат истински предприемачи, да придобият опит, който никога няма да забравят и самочувствие, което винаги ще им помага да постигат мечтите си.
Ние даваме ценни уроци, възможност за практика и показваме начини, как да превърнат страстта си в креативни умения.

Подкрепете ни, за да помогнем още сега детските идеи да се превърнат в реалност!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „УСМИВКА“

Сдружение „УСМИВКА“
Адрес:
гр, Бургас ул. "Янко Комитов " 4
Имейл:
mitka_g@abv.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Да подкрепим чрез информационни кампании, събития, регионални и нац. конкурси личностното развитие на деца и млади хора чрез креативност, откриване и развитие на творческите им заложби; Да помогнем осмисляне на свободното им време чрез форми на самоутвърждаване и изява на личността им; Да подкрепим възпитание на децата в хуманност, партньорство толерантност; Да кажем заедно НЕ на агресията и тормоза както в реалността така и в социалните мрежи; Да подкрепим изграждане и развитие на устойчива ценностна система ; Да възпитаме любов към природата и навици за опазване на околната среда; Да съхраняваме културните традиции на България; Да помогнем за развитие на здравословно отношение на децата към себе си, самоуважение и самоувереност; Да възпитаваме здравословен начин на живот, навици и здр. хранене.
България дарява

КАУЗА:
Да погледнем смело към звездите!

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Основата за просперитета, техническото развитие и научния прогрес на всяко общество са децата и степента на тяхната образованост. Качеството на образованието е пряко свързано и с условията за осъществяването му. Възможностите на талантливите младежи за развитие в конкретно поприще са ограничени без наличието на алтернативни пътища, по които да навлязат по-детайлно в материята на избраната от тях дисциплина. Това става възможно благодарение на Националните школи по природни науки, осигуряващи добра база, лабораторни условия и високо квалифицирани университетстки преподаватели.

Дисциплините по Астрономия и Астрофизика отсъстват от общообразователния план на българските училища, което от своя страна изправя ръководителите и техните възпитаници в неравностойна позиция спрямо останалите отбори по природни науки, получаващи сериозна част от знанията си още в учебната стая. Това поражда необходимостта от значителни средства за организацията, обученията и самата практическа подготовка на децата преди Националните и Международни състезания.

Ние сме Сдружение на олимпийските отбори по природни науки и от създаването ни през 2010-та година основната ни мисия е осигуряване на финансови източници, организация, логистика, подпомагане и подготовка на младежите – олимпийците на България по природните науки.

Подкрепяйки нашите олимпийци, в действителност, Вие допринасяте за вашето по-светло бъдеще, защото инвестицията в образованието на децата ни е инвестиция в нашето по-добро утре.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение на олимпийските отбори по природни науки

Сдружение на олимпийските отбори по природни науки
Адрес:
гр. София, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 1
Имейл:
development@olympicbg.org
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Основната мисия на Сдружението е да подкрепя и насърчава олимпийските отбори по природни науки – отборите по математика, информатика, математическа лингвистика, физика, млади физици, биология, химия и отбора по астрономия и астрофизика за подготовка и участие в международни олимпиади и състезания. Съдействието на СООПН не се изчерпва единствено с финансова помощ - организацията на извънкласни школи, координация, логистика, осигуряването на цялостна подготовка на олимпийците за международни състезания, ангажимента за информираност на обществото относно тяхното представяне, провеждане на Годишни олимпийски срещи, ежемесечни Алумни срещи, целящи изграждането на силно ядро от бивши, настоящи и бъдещи олимпийски състезатели; срещи на Олимпийския Пресклуб и редица други социални активности са неизменна част от дейността на Сдружението.
България дарява

КАУЗА:
Ментор за всеки ученик! ABLE Mentor подкрепя учениците в кариерния им избор.

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

ABLE Mentor вече 6 години подкрепя ученици в гимназиален курс да развиват потенциала си. 6 години означават неспирна работа на доброволци, благодарение на които имаме 12 реализирани сезона в 12 града и сме се докоснали до над 1500 участници.

Наш приоритет е да направим възможността ученици да работят с ментор достъпна за всеки в България, за да получат подкрепа в кариерния им избор след завършване на гимназия. Затова стартирахме първата подобна за България онлайн програма за менторство. В първото ѝ издание се включиха ученици от всички краища на България – Пловдив, Кюстендил, Бургас, Русе, Сливен, село Галиче, както и ментори от София, Копенхаген, Милано и Дъблин. Сезонът е с продължителност 3 месеца и се провежда в онлайн среда с помощта на технически средства. Екип от на тридесет доброволци осъществява и координира 10 уебинара, в рамките на които се провеждат обучения за менторство, презентационни умения, поставяне на приоритетни цели в живота и кариерно ориентиране, провеждани от водещи професионалисти. Всеки сезон завършва с видео презентации от участниците, които представят работата си по време на програмата.

За реализирането на следващ сезон в онлайн формат имаме нужда от финансова подкрепа в размер на 4000 лв. Средствата ще помогнат за провеждане на кампания за набиране на участници и техническо обезпечаване. В него ще участват нови 30 ученици, които ще получат насоки за кариерния си избор от своите ментори.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Асоциация на българските лидери и предприемачи

Асоциация на българските лидери и предприемачи
Адрес:
София 1000, ул. Сердика №20, ет.2
Имейл:
nnikolov@ablebulgaria.org
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Мисията на ABLE e да развива активно гражданското общество, да вдъхновява лидерство и да разпространява предприемаческата култура в България. За последните 7 години членове на организацията са стартирали успешно редица проекти – ABLE Council Leaders, Leaders Talk, Leadership.bg и две последователни години регионалните финали на Central European Startup Awards. Един от най-успешните и дългосрочни проекти на Асоциацията на българските лидери и предпиемачи е ABLE Mentor. ABLE Mentor се стреми да насърчава всички тези ценности сред учениците и да култивира проактивното и отговорно общество в България. Нашата мисия е да подкрепяме учениците да развиват потенциала си, за да виждаме вдъхновени млади хора, които действат.
България дарява

КАУЗА:
МЛАД БЛАГОТВОРИТЕЛ – финансираме проекти с каузи на ученици

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Дарете средства на младежите да променят средата, в която живеят! За един по-справедлив свят!
Повярвайте, учениците знаят как да постигнат промяната!

Конкурсът „Млад Благотворител“ се създаде от желанието на ученици да подпомогнат свои съученици в нужда. Обърнаха се към нас с молба да им помогнем да реализират своите благотворителни инициативи. Получи се чудесно. Затова от 4 години даваме възможност на ученици от 7 – 12 клас да превърнат своя идея в проект, с който да кандидатстват за финансиране от фондацията.
Конкурсът цели да активизира младите хора да развият способности за управление на проекти и желание за доброволчество. Учениците могат да работят в приятелски екипи, което прави дейността устойчива и развива умения за партньорство!

Тази година фондацията обяви тематичен спектър за проектите:
– опазване и грижа за околната среда;
– съхраняване на музикалното наследство на България;
– подкрепа за деца или възрастни в нужда.

От опита ни в предходните години знаем, че учениците са новатори, които умеят да състрадават и творят, имат сетивност за заобикалящата ги среда и са готови да вложат енергия в добрата промяна. Затова можем да им се доверим!
Вярваме, че в процеса на изпълнение на проекта, учениците развиват качества като отговорност, целеустременост, творчество, постоянство, грижовност, добрина, щедрост, съчувствие, упоритост, смелост, единство. Качества, които ще им бъдат от полза на всеки етап в тяхното развитие като бъдещи студенти и отговорни личности.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
фондация Благотворител

фондация Благотворител
Адрес:
София 1527, ул. Панайот Волов" № 11
Имейл:
office@blagotvoritel.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Повече от 15 години подпомагаме образованието и професионалната насоченост на младежи, лишени от родителски грижи, чрез стипендии за висок успех и професионални курсове. Ние вярваме, че най-голямата ценност в обществото са децата и e важно да подкрепяме тяхното уникално развитие и реализация. Затова съдействаме за укрепване на благородните качества на характера и устойчива промяна на средата чрез образователни проекти, насочени към деца и ученици в различни учебни заведения в цялата страна. Благотворител вече 9 години работи за образование на сърцето. Над 18 000 деца и ученици от 120 училища и детски градини участваха в часове по добродетели. Вече 4 години фондацията финансира проекти с каузи на ученици в национален конкурс "Млад Благотворител". Доброволчеството изгражна характера на учениците и ги прави отговорни и силни личности.
България дарява