Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Купи дом на царския орел
Организация:
Българско дружество за защита на птиците
Нека заедно да купим сигурен дом за царския орел!
1 дка земя в дома на орела струва между 450-500 лв.

Всеки спасен декар е защитен дом за царския орел!

Царският орел, подобно на нас, има нужда от сигурен и спокоен дом. Можем да помогнем на орела с монархическа титла, като му осигурим достатъчно подходящи места, в които да се храни и отглежда своите малки. Днес в страната ни са останали 28 двойки царски орли, най-много са в Сакар.

Една от най-сериозните заплахи за застрашения в световен мащаб царски орел е загубата на местата, в които живее. Днес е налице тенденция към разораване и превръщане на значими за царския орел територии, стопанисвани като пасища, в обработваеми земи, лозя и овощни градини. Така се разрушават многочислени колонии на лалугери и двойките царски орли биват лишени от храна, което може да доведе до напускане на домовете им - земите, в които живеят.

Закупуването на земи в Сакар и възстановяването им допринася за опазване на лалугера и други видове, които са важен хранителен ресурс за царския орел. Възстановяването на бивши пасища води и до създаването на мозаечна природа - до съхраняване на биологичното разнообразие като цяло.

Българско дружество за защита на птиците има опит във възстановяването на земи с цел превръщането им в подходящи места за хранене на царския орел, както и във възстановяването на места за размножаване. Увеличаването на земите в добро биологично състояние води до увеличаване на шансовете за оцеляване на царския орел.
Банкова сметка:
BGL: IBAN BG55RZBB91551060107329
BIC RZBBBGSF
Линкове към други платежни механизми:
Българско дружество за защита на птиците Вековните гори са в опасност. Не позволявай да ги унищожат!
Организация:
WWF България
Вековните гори в България са едва 4%. Над половината от тях НЕ са защитени и във всеки момент могат да бъдат унищожени.

Колкото повече ги изсичаме, толкова по-малко диви животни ще има. Колкото повече ги унищожаваме, толкова по-малък шанс имаме ние, хората, да имаме достъп до чист въздух и вода.

Време е да спрем опустошаването на българските вековни гори!

Защо имаме нужда от твоята финансова подкрепа?
* За експерти с отлични познания за горите и законите
* За екипировка за труднодостъпни терени
* За кола и гориво

Гората е дом на застрашени животни и растения, а на нас хората дава чист въздух, вода и възможност за препитание. Стани дарител на WWF и ни помагай в спасяването на вековните гори на България!

Кликнете на линка по-долу, за да дарите онлайн и да получите своя сертификат за дарение.
Банкова сметка:
УниКредит Булбанк, клон Хан Крум
BIC: UNCRBGSF, IBAN:BG58UNCR70001516465598
Титуляр: ВВФ-Световен фонд за дивата природа
Основание за плащане: Дарение за работата на WWF и ваш имейл за контакт
Линкове към други платежни механизми: