fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Да играем баскетбол заедно!
Организация:
Спортен клуб по баскетбол "Вълци-Разград"
Каузата ни е посветена на децата в Разград и региона, които искаме да провокираме да играят бакетбол и да изпълнят с качествени занимания свободното си време.

С помощта на специална методика и екип от млади специалисти, децата ще придобият безценни умения как да се справят с предизвикателствата в живота и преследването на своите цели. За да създадем възможност за изява на всички деца в школите, планираме да реализираме традиционни вътрешни състезания в различните възрасти (1-7 клас). В хода на годината ще проследим както прогреса на децата във физически план, така и техните нови умения и знания. Във всеки удобен случай ще съчетаваме спорта и образованието, тъй като те, доказано в световен мащаб, вървят ръка за ръка.

Вярваме, че по този начин ще осигурим още една страхотна въможност за децата в Разград, защото и те, както връстниците им в по-големите градове, заслужават правото на избор и шанса да се включат в колективен спорт, който изгражда и калява характери. Който не е изпитвал тази емоция, само той не може да усети тръпката от споделените постижения. Според нашите разбирания - възрастните трябва да дават криле на децата, за да могат те да мечтаят и откриват нови светове. Затова и нашият екип целенасочено ще работи, развива и подкрепя потенциала на всички деца в школите на „Вълци“. Ако и вие искате да се включите в нашата кауза, ще сме ви благодарни от сърце за подкрепата!
Банкова сметка:
BG81RZBB91551009522040

Спортен клуб по баскетбол „Аз шофирам с отговорност“
Организация:
ДИАМО
Чрез активността ни в професионалния автомобилен спорт, като състезатели в различни дисциплини от шампионатите на България и организирането на няколко автомобилни прояви, сме в полезрението на новите и начинаещи шофьори. Нашата кампания е насочена към момичета и жени, които изпитват страх и неувереност зад волана или имат желание да усъвършенстват уменията си в управлението на автомобил.

Ментор на кампанията е автомобилният състезател Диана Стоянова.

С подкрепата Ви, ние ще предложим безплатен курс в нашата Академия Диамо на момичета и жени, нуждаещи се от подобрение уменията си зад волана, с което сме сигурни, че те ще бъдат по-продуктивни и по-успешни в ежедневието си.

Ние ще им помогнем да повишат самочувствието си чрез правилни насоки за правилно владеене и управление на автомобил.
Ние ще апелираме за добро и толерантно поведение на пътя в ежедневното шофиране.
Ние не толерираме неспазването на правилата за движение по пътищата.
Ние ще се борим за равнопоставеност и недопускане на дискриминация на пътя.

Всяка дама, която участва и премине успешно курс степен I - "Майстарско управление на автомобил" в нашата академия за безопасно шофиране, ще получи стикер „Аз съм отговорен шофьор“ с ясния ангажимент да предава в обкръжението си доброто поведение на пътя.

Ние ще обучим и съдействаме на всеки, който има желание да се състезава и на професионално ниво.
Пътищата в ежедневното ни шофиране не са писта и не ги използвайте за състезателно трасе!
Банкова сметка:
Спортен клуб ДИАМО
IBAN: BG29STSA93000001894851
BIC: STSABGSF
Банка ДСК

Спортът – начин за интеграция на деца и младежи със зрителни увреждания
Организация:
Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
Нашата кауза е популяризиране на адаптирани и специализирани спортове за деца и младежи със зрителни увреждания чрез организиране и провеждане на тематични срещи и демонстрации на адаптирани и специализирани спортове в училища в цялата страна, в които има деца и младежи със зрителни увреждания.

Сформиране на екип от специалисти (специален педагог, спортен педагог, психолог и др.), за срещи с деца и младежи със зрителни увреждания и техните родители. Целта е интеграция и социално включване на децата и младежите със зрителни увреждания чрез спорт, както и придобиване на навици за по-здравословен начин на живот. България е една от водещите страни по затлъстяване на децата и младежите както и на обездвижването им.

Желанието ни е да накараме повече деца и младежи със зрителни увреждания да се включат в спортовете за незрящи. Това са спортове, които са създадени специално за хора със зрителни увреждания. Такива спортове са Шоудаун и Голбал. Адаптираните спортове се практикуват от хората без увреждания, но са адаптирани по определен начин за хора със зрителни увреждания. Такива спортове са: Шахмат, Стрелба с лък, Тандемно колоездене, Лека атлетика и др.
Банкова сметка:
Societe Generale Експресбанк
BIC(SWIFT): TTBBBG22
IBAN: BG48TTBB94001523755353

Федерация Спортна Благотворителна Лига
Организация:
Сдружение Фуутура
Спортна Благотворителна Лига на Фуутура (СБЛ) се състои от 3 вида спорт – Футбол, Тенис на корт и Тенис на маса. Всеки спорт има по 12 кръга през 2019-2020 г. - един път месечно, като първите 10 кръга ще бъдат редовни, 11-ият кръг ще е за най-добре представилите се 16 състезатели / отбори по вид спорт, а 12-ият ще бъде Празничен кръг с допълнителна благотворителна стойност. Календарът на всички Кръгове ще бъде обявен и популяризиран чрез сайта на Фуутура, социалните мрежи, медийните партньори и др.
Участието в проявите от СБЛ ще бъде напълно безплатно за участниците, но всеки ще може да дарява за различни каузи, които ние ще подкрепяме – директно към каузата и чрез нас. Така ще постигнем няколко ключови цели сред младите хора (в Студентски град), а също и сред активните хора, които ще участват: популяризиране и възможност за практикуване на различни видове спорт; условия за мотивиране и състезаване с други хора за наградите на Виваком и Фуутура (гравирани медали, купи, призове и др.); популяризиране на дарителството; възможност за социални контакти, приобщаване и нови приятелства.
Спортна Благотворителна Лига е уникален модел на съчетаване на:
различни видове спорт и популяризирането на масовото споруване / движение
хора от различни социални кръгове и насърчаване на неформалните образование/ интеграция
подпомагане на различни каузи
Не на последно място – моделът на СБЛ вече работи, като през годините ние сме осъществявали части от цялостната ни концепция.
Банкова сметка:
BG08UBBS88881000838687
BIC – UBBSBGSF
Обединена Българска Банка АД (ОББ АД)
Дари тук: