Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Спортът – начин за интеграция на деца и младежи със зрителни увреждания
Организация:
Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
Нашата кауза е популяризиране на адаптирани и специализирани спортове за деца и младежи със зрителни увреждания чрез организиране и провеждане на тематични срещи и демонстрации на адаптирани и специализирани спортове в училища в цялата страна, в които има деца и младежи със зрителни увреждания.

Сформиране на екип от специалисти (специален педагог, спортен педагог, психолог и др.), за срещи с деца и младежи със зрителни увреждания и техните родители. Целта е интеграция и социално включване на децата и младежите със зрителни увреждания чрез спорт, както и придобиване на навици за по-здравословен начин на живот. България е една от водещите страни по затлъстяване на децата и младежите както и на обездвижването им.

Желанието ни е да накараме повече деца и младежи със зрителни увреждания да се включат в спортовете за незрящи. Това са спортове, които са създадени специално за хора със зрителни увреждания. Такива спортове са Шоудаун и Голбал. Адаптираните спортове се практикуват от хората без увреждания, но са адаптирани по определен начин за хора със зрителни увреждания. Такива спортове са: Шахмат, Стрелба с лък, Тандемно колоездене, Лека атлетика и др.
Банкова сметка:
Societe Generale Експресбанк
BIC(SWIFT): TTBBBG22
IBAN: BG48TTBB94001523755353
Федерация Спортна Благотворителна Лига
Организация:
Сдружение Фуутура
Спортна Благотворителна Лига на Фуутура (СБЛ) се състои от 3 вида спорт – Футбол, Тенис на корт и Тенис на маса. Всеки спорт има по 12 кръга през 2019-2020 г. - един път месечно, като първите 10 кръга ще бъдат редовни, 11-ият кръг ще е за най-добре представилите се 16 състезатели / отбори по вид спорт, а 12-ият ще бъде Празничен кръг с допълнителна благотворителна стойност. Календарът на всички Кръгове ще бъде обявен и популяризиран чрез сайта на Фуутура, социалните мрежи, медийните партньори и др.
Участието в проявите от СБЛ ще бъде напълно безплатно за участниците, но всеки ще може да дарява за различни каузи, които ние ще подкрепяме – директно към каузата и чрез нас. Така ще постигнем няколко ключови цели сред младите хора (в Студентски град), а също и сред активните хора, които ще участват: популяризиране и възможност за практикуване на различни видове спорт; условия за мотивиране и състезаване с други хора за наградите на Виваком и Фуутура (гравирани медали, купи, призове и др.); популяризиране на дарителството; възможност за социални контакти, приобщаване и нови приятелства.
Спортна Благотворителна Лига е уникален модел на съчетаване на:
различни видове спорт и популяризирането на масовото споруване / движение
хора от различни социални кръгове и насърчаване на неформалните образование/ интеграция
подпомагане на различни каузи
Не на последно място – моделът на СБЛ вече работи, като през годините ние сме осъществявали части от цялостната ни концепция.
Банкова сметка:
BG08UBBS88881000838687
BIC – UBBSBGSF
Обединена Българска Банка АД (ОББ АД)
Линкове към други платежни механизми: