Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Подкрепа за ЛГБТИ младежи и техните семейства
Организация:
Фондация Сингъл Степ
Предоставяне на професионална, анонимна и лесно достъпна психологическа, здравна и правна подкрепа за ЛГБТИ младежи и техните семейства. В момента екип от 20 доброволци работи на онлайн чат всяка вечер от 20:00 до 23:00 ч., както и на безплатна телефонна линия всяка сряда от 17:00 до 20:00 ч. Освен това в гр. София се провежда група за подкрепа на младежи, а мрежа от общо 9 психолози предоставят индивидуални консултации в градовете София, Пловдив, Кърджали, Русе, Плевен, Хасково, Стара Загора, Бургас и Варна. През 2018 год. с нас са се свързали хора от над 85 населени места в страната. Чрез кампанията си #endHIVbg предоставихме на 900 гей мъже безплатно, конфиденциално, орално тестване за ХИВ, без да се налага посещаване на здравен център.
Каузата ни е да продължим да предоставяме услугите си за общността и да продължим да ги подобряваме и разширяваме според нуждите на общността, както и да предоставяме информация под формите на кампании, story-telling и предоставяне на платформа за млади ЛГБТ хора.
Банкова сметка:
BG65UBBS80021053459440
BIC/SWIFT: UBBSBGSFОбединена Българска Банка
Фондация Сингъл Степ Асистирана терапия с помоща на конете за деца с увреждания
Организация:
СНЦ "Клуб по конен спорт и коневъдство - Русе"
Асистирана терапия с помощта на конете представлява комплексен и високоефективен метод на физическа и психологическа рехабилитация, социална адаптация и интеграция на деца с трайни увреждания, която се базира върху един много специфичен подход, при който ездата и качването на коня не са винаги задължителен елемент от терапията. Самите коне влизат в ролята на терапевти.

Искаме да предоставим възможност за едногодишна индивидуална програма за рехабилитация и асистирана терапия с помощта на конете за две деца с трайни увреждания и едногодишна програма за социална терапия за група от деца/младежи с увреждания, всички от гр. Русе. Имайки предвид опита ни в сферата на работа с коне, на работа с деца и деца с увреждания, бихме могли да обособим ефектите от терапията в няколко групи с резултати:
- подобряване на общата и фината моторика чрез извършване на определени дейности/упражнения от гърба на коня и от земя;
- повишаване на мотивацията и самооценката посредством предоставената възможност участниците да вземат решения самостоятелно, да преборят страховете си и да осъзнаят, че въпреки ограничените си възможности могат да се справят с много повече неща, отколкото самите те и обществото са свикнали да им позволяват;
- подобряване качеството на живот, придобиване на нови знания и умения;
- социален ефект-преодоляване на страха да бъдат отхвърлени поради различията си, излизане от затворения кръг на семейството/институцията и създаване на нови социални контакти.
Банкова сметка:
IBAN: BG17IORT73791030048000
BIC: IORTBGSF
Инвестбанк
СНЦ Помогни ни да изградим КЪЩА НА ДЕЦАТА в София
Организация:
Национална мрежа за децата
България е на първо място в Европа по брой на младите хора, които нито учат, нито работят. Те са около 170 000 - повече от населението на град Русе. За да променим това, е необходимо да мотивираме и въвличаме децата от ранна възраст, така че да се превърнат в активна част от обществото. Да вярват, да участват и да постигат мечтите си.

Именно затова Национална мрежа за децата – обединение на 149 граждански организации от цялата страна – стартира изграждането на КЪЩА НА ДЕЦАТА. Това ще бъде място за всички деца на България, независимо от техния произход, социален статус и възраст. Къщата ще представлява Център за обучение и защита на правата на децата, където те ще играят, споделят и учат, за да придобият лидерските умения на бъдещето. По интерактивен начин ще се учат гражданско и здравно образование, финанси и предприемачество, медийна грамотност и др. Предвидили сме и училище за родители. Къщата ще бъде дом и на всички 149 организации от Национална мрежа за децата.

КЪЩАТА НА ДЕЦАТА ще се управлява като социално предприятие и в нея ще работят младежи, които излизат от институции и приемна грижа. Вече закупихме парцел, който се намира в широкия център на София. Това стана с подкрепата на Фондациите ОАК и Velux. Получихме подкрепа и от няколко корпоративни донори. В платформата Global Giving вече сме събрали над 9 000 долара.

Работим усилено в следващите 2 г. да изградим този модерен и единствен по рода си център за децата на България. Сега имаме нужда и от твоята подкрепа!
Банкова сметка:
IBAN - BG23UNCR70001521150552
BIC - UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Линкове към други платежни механизми: