fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Да променим посоката на един живот навреме

България Дарява / Да променим посоката на един живот навреме

КАУЗА:
Да променим посоката на един живот навреме

Как да дариш

Банкова сметка:

Трудностите, които срещат са свързани с родителските умения, тяхното усвояване, бедността, посещаването на училище и ранното отпадане, изоставянето в институции – проблемите, които се срещат са социални, когнитивни, емоционални и речеви затруднения, водещи до институционализация на деца, отпадане от училище, социална дезаптация, антисоциално поведение, затруднена комуникация между поколенията и в социума.

Децата със специални потребности и техните семейства се нуждаят от повече грижи и подкрепа. Застрашен е растежът, развитието, социалната и личностна адаптация.
Отчуждаването, неученето, неглижирането има сериозни когнитивни, емоционални, социални последици, които могат да доведат до хронична безработица, анти-социални поведения, институционализация, забавяне в развитието.
Ние ще подпомагаме семействата, за да бъдат образовани техните деца, да нямат антисоциални прояви и да посещават училище редовно, да решават емоционалните предизвикателства, породени от бедността, да оценяват проблемите си и търсят решения.
Основната прилагана стратегия е застъпничество за правата на децата и семействата на образование, развитие, игра и личностна и професионална реализация.
Мрежуването е друга важна стратегия, работим в мрежи с НПО, държавни и международни организации за постигане на целите си. Членуваме в международни, български мрежи и работим съвместно с водещи специалисти в областта. Залагаме на академичните постижения и новости в областта като работим съвместно с университети и учени.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Общество на децата“

Фондация „Общество на децата“
Адрес:
ул. Дунав 82
Имейл:
childrensocietybg@gmail.com Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Мисията на Фондация “Общество на децата” е свързана с подпомагане реализацията на правата на децата и младите хора в България, съдействие за ефективна защита на правата на децата чрез развиване на алтернативни социални, образователни и здравни услуги в общността. В изпълнение на мисията си поставяме следните цели и задачи: Подпомагане личностностното и професионално развитие на деца, ученици, студенти възрастни като насърчава пълното разгръщане на техния потенциал; Осигуряване на приобщаващо образование и промотиране на учене през целия живот; Обучаване в родителски умения и осигуряване на иновативни социални услуги за деца и семейства в общността; Подобряване на качеството на образованието за децата в неравностойно положение. Фондация “Общество на децата” е неправителствена организация в обществена полза, подкрепяща децата и семействата.